Βουτιές με…θέα στα δροσερά νερά της Καραθώνας

Μπορεί η παραλία της Αρβανιτιάς, να βρίσκεται σχεδόν μέσα στην πόλη του Ναυπλίου και να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους λουόμενους, όμως η παραλία της Καραθώνας, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, φαίνεται ότι έχει τους δικούς της υποστηρικτές.

Με μεγάλη έκταση, χρυσαφένια αμμουδιά και ρηχά νερά, η Καραθώνα πρωταγωνιστεί στους αγαπημένους προορισμούς πολλών οικογενειών με παιδιά. Η έκτασή της φτάνει περίπου τα τρία χιλιόμετρα και μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ξαπλώστρες, ομπρέλες, εστιατόρια και καφέ, beach bar με δυνατή μουσική αλλά και κάποια πιο ήσυχα σημεία, είναι μερικές από τις παροχές της Καραθώνας. Ωστόσο, θα πρέπει κανείς να είναι προετοιμασμένος για πολυκοσμία, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, καθώς  είναι πολλοί εκείνοι που την επιλέγουν για να επιδοθούν σε μερικές βουτιές.

Στις πρώτες κιόλας στιγμές στην παραλία ο επισκέπτης καταλαβαίνει γιατί είναι από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της περιοχής, με τα φοινικόδεντρα, τους ευκάλυπτους, τα αρμυρίκια, το Ποντικονήσι στον ορίζοντά της αλλά και τον βράχο του Παλαμηδίου για θέα. Απέναντι, το βλέμμα χάνεται μέχρι τα παράλια της Κυνουρίας ενώ οι πιο δραστήριοι μπορούν να απολαύσουν μερικές στιγμές κάνοντας θαλάσσια σπορ.

Η Καραθώνα είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή ΚΤΕΛ. Οι πιο τολμηροί μπορούν να φτάσουν και με τα πόδια. Έχει βραβευτεί πολλές φορές με «Γαλάζια σημαία».

Βουτιές με...θέα στα δροσερά νερά της Καραθώνας Βουτιές με...θέα στα δροσερά νερά της Καραθώνας Βουτιές με...θέα στα δροσερά νερά της Καραθώνας

Βουτιές με...θέα στα δροσερά νερά της Καραθώνας

Βουτιές με...θέα στα δροσερά νερά της Καραθώνας

Βουτιές με...θέα στα δροσερά νερά της Καραθώνας