Βάλτε χρήματα στην άκρη κάνοντας αυτές τις μικρές αλλαγές στη ζωή σας!

Μπορεί ο στόχος σας για αυτή τη χρονιά να είναι να βάλετε μερικά χρήματα στην άκρη για να αισθάνεστε πιο ασφαλείς αλλά κάτι τέτοιο σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται πολύ δύσκολο. Δεν είναι!

Δείτε ποιες μικρές αλλαγές μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητά σας και θα διαπιστώσετε πως είναι εφικτό να βάλετε επιτέλους χρήματα στην άκρη.

1. Σταματήστε να παίρνετε καφέ απ’έξω

Όσο και να μην το πιστεύετε ή όσο κι αν θεωρείτε αμελητέα τα χρήματα που δίνετε για τον καφέ σας, είναι ένα πολύ σημαντικό έξοδο που μπορεί να σας βοηθήσει στο τέλος του μήνα να βάλετε στην άκρη ακόμα και 40 ευρώ. Μάθετε να φτιάχνετε καφέ στο γραφείο σας ή να τον παίρνετε από το σπίτι.

2. Αρχίστε να βάφετε και να φτιάχνετε μόνοι σας τα νύχια σας

Μπορεί να σας αρέσει η περιποίηση των spa που κάνουν μανικιούρ και πεντικιούρ αλλά ήρθε η ώρα να μάθετε να το κάνετε μόνοι σας. Θα σας γλιτώσει από αρκετά χρήματα.

3. Μάθετε να μαγειρεύετε 

Δεν χρειάζεται να γίνετε και Άκης Πετρετζίκης αλλά μερικά βασικά πράγματα μπορείτε να αρχίσετε να τα φτιάχνετε στην κουζίνα σας. Έτσι δεν θα χρειάζεται να παραγγέλνετε κάθε μέρα απ’έξω.

4. Κόψτε την καλωδιακή τηλεόραση 

Αν δεν βλέπετε κάθε μέρα ταινίες και σειρές στην καλωδιακή τηλεόραση τότε δεν σας χρειάζεται. Κόψτε τη συνδρομή και θα γλιτώσετε από πολλά έξοδα.

5. Βάζετε στην άκρη ένα ευρώ την ημέρα

Στο τέλος του μήνα θα έχετε βάλει στην άκρη 30 ολόκληρα ευρώ και στο τέλος του χρόνου 365 ευρώ. Είναι ένα σημαντικό ποσό το οποίο μπορείτε, για παράδειγμα, να ξοδέψετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές.

6. Πιείτε μερικά ποτά στο σπίτι πριν βγείτε έξω για ποτό

Έτσι θα μείνετε στο ένα ποτό εκτός σπιτιού και δεν θα ξοδέψετε πολλά χρήματα.

7. Πάντα να θυμάστε να σβήνετε τα φώτα από τα δωμάτια μέσα στα οποία δεν βρίσκεστε και το air condition 

Μπορεί να πρόκειται για μικρά έξοδα αλλά είναι σημαντικά σε βάθος χρόνου. Απλά υιοθετήστε τη συνήθεια.

8. Ψωνίζετε στις εκπτώσεις

Στην Ελλάδα έχουμε εκπτώσεις 2 φορές το χρόνο Μπορείτε να γράφετε σε μια λίστα όλα όσα θέλετε να αγοράσετε και να περιμένετε απλά να ξεκινήσουν.

Πηγή: spirossoulis.com