Το πιο οικονομικό private jet στον κόσμο

Ένα μονοκινητήριο, επταθέσιο και πολύ ελαφρύ αεροσκάφος ήρθε για να μείνει στους αιθέρες και να ικανοποιήσει όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα μικροσκοπικό, δυναμικό και κυρίως οικονομικό private jet. Το Cirrus Vision Jet είναι ένα αεροσκάφος σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την Cirrus Aircraft.

Ο ενδιαφερόμενος που θα ήθελε να ενισχύσει το στόλο του, σε περίπτωση φυσικά που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους μεταφορικά μέσα, αλλά και το πρεστίζ του, θα πρέπει να δαπανήσει το ποσό των 1.96 εκατομμυρίων δολαρίων για να το αποκτήσει.

Το πιο οικονομικό private jet στον κόσμο

Σύμφωνα με το Business Insider, πρόκειται για ένα από τα πιο οικονομικά ιδιωτικά αεροσκάφοι που διαθέτει αυτή τη στιγμή η αγορά. «Στην πραγματικότητα, η τιμή του είναι περίπου η μισή από αυτή του επόμενου ανταγωνιστή του», σημειώνει το άρθρο. Πέρα από το ιδιαίτερο ντιζάιν του- χαρακτηριστική είναι η ουρά του σε σχήμα V-, διαθέτει πανοραμικό παρμπρίζ στο πιλοτήριο προσφέροντας στους πιλότους νέα αίσθηση και ορατότητας στους πιλότους και το σπουδαιότερο; Διαθέτει σύστημα αλεξίπτωτου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το σαλόνι είναι άνετο και ευρύχωρο, στα δερμάτινα καθίσματα μπορούν να καθίσουν αναπαυτικά τρεις ενήλικοι και δυο παιδιά, και κάθε θέση διαθέτει θύρες φόρτισης USB.

Το πιο οικονομικό private jet στον κόσμο

Η εταιρεία, μέχρι στιγμής έχει λάβει 600 παραγγελίες – τον πρώτο χρόνο αναμένεται η παραγωγή 40 αεροσκαφών με την παραγωγή να σταθεροποιείται στο μέλλον στα 100-125 αεροσκάφη ετησίως.

Αρχικά η εταιρεία κατασκεύασε το πρωτότυπο το 2008, η αναπροσαρμογή του έγινε το ’14 και το 2016 ξεκίνησε η παραγωγή του. «Βρισκόταν επί δέκα χρόνια στο στάδιο της κατασκευής», είπε στο μέσο ο Αντιπρόεδρος μάρκετινγκ και επικοινωνιών της εταιρείας, Ben Kowalski. Λίγους μήνες αργότερα, έλαβε τη σχετική έγκριση από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και πλέον η Cirrus Aircraft έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές για να αυξήσει την παραγωγής της.

Το πιο οικονομικό private jet στον κόσμο

Το πιο οικονομικό private jet στον κόσμο

Το πιο οικονομικό private jet στον κόσμο

πήγη: newsbeast.gr