Το μικρό “μυστικό” για να φτιάξετε την πιο ζουμερή και μαλακή μπριζόλα…εστιατορίου

Το φαγητό είναι σίγουρα απόλαυση και σήμερα, θα μάθουμε το κόλπο για να μπορείτε να απολαμβάνετε την πιο ζουμερή μπριζόλα στο σπίτι σας, σαν να έχει μαγειρευτή από τον καλύτερο σεφ!

Όπως εύκολα μπορείτε να υποθέσετε, η μπριζόλα για να γίνει ζουμερή χρειάζεται να διατηρήσει τους χυμούς της. Τίποτα παραπάνω.

Μπορεί να θεωρείται εύκολο φαγητό, όμως για το επιθυμητό ζουμερό αποτέλεσμα πρέπει να προσέξετε τις τεχνικές και το χρόνο ψησίματος. Με άλλα λόγια αν παραψηθεί γίνεται σαν να τρως ξύλο…

Αν αγαπάτε τη μαγειρική, τότε, σίγουρα ξέρετε ότι από τα πιο βασικά τιπ για να τη φέρετε σε αυτή την ιδανική κατάσταση, είναι να βγάζετε το κρέας τουλάχιστον 2 ώρες και να το αλατίζετε σωστά πριν το ψήσιμο. Επίσης, να την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 2 λεπτά αφού την αποσύρετε από τη φωτιά.

Αυτά πάνω-κάτω είναι γνωστά. Υπάρχει όμως ένα μικρό μυστικό που θα απογειώσει τη μαγειρική σας απόδοση στις μπριζόλες.
Αυτό που μπορεί να σας διαφεύγει, λοιπόν,είναι το κόλπο με το παγάκι.

Τι εστί «κόλπο με το παγάκι»;

Την ώρα που η μπριζόλα ψήνεται -με το που την έχετε ακουμπήσει πάνω στο σκεύος ψησίματος όμως- τοποθετήστε ένα παγάκι πάνω στην επιφάνεια της. Αφήστε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει και γυρίστε τη μπριζόλα από την άλλη μεριά με μια λαβίδα. Με αυτό τον τρόπο, έχοντας προσθέσει νερό την κατάλληλη στιγμή, θα είναι πολύ πιο ζουμερή.

Προσοχή: Αυτό το κόλπο ισχύει για τις περιπτώσεις που ψήνετε την μπριζόλα στη σχάρα,στο γκριλ ή στο τηγάνι, όχι όμως και στο φούρνο!