Τι μπορεί να αγοράσει κανείς με τα λεφτά του… Νεϊμάρ

Βρισκόμαστε λίγο πριν οι δυο πλευρές πιάσουν τα στυλό και υπογράψουν για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν… Ο δρόμος του βραζιλιάνου σούπερ σταρ, από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι είναι στρωμένος με άπειρα χαρτονομίσματα μιας και οι Γάλλοι είναι έτοιμοι να πληρώσουν τη ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η μεταγραφή μπορεί να φτάσει και τα 660 εκατ. ευρώ, αφού εκτός από την ρήτρα, ο 25χρονος επιθετικός αναμένεται να εισπράττει για συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας 30 εκατ. ευρώ καθαρά, που με τους φόρους κοστίζει ανά έτος 61,2 εκατ ευρώ στην Παρί Σ.Ζ. Το BBC, με αφορμή την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, παραθέτει μια λίστα με όλα όσα μπορεί να αγοράσει κανείς με τα 222 εκατ. ευρω που δίνονται για την αποδέσμευση του χρυσού αθλητή.

Ένα αεροπλάνο (ή τρία)
Με έναν Νεϊμάρ, μπορείτε να αποκτήσετε μέχρι και τρία επιβατικά Boeing 737-700, που το κάθε ένα κοστίζει 82,4 εκατ. δολάρια. Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος – κόστος 100 εκατ. δολάρια-, και τα υπόλοιπα ξοδέψτε τα για τη συντήρησή του.

Μακαρόνια που καλύπτουν όλη τη Βαρκελώνη!
Ένας Νεϊμάρ, μπορεί να αγοράσει τόσα μακαρόνια που είναι ικανά να καλύψουν ολόκληρη την έκταση της Βαρκελώνης ή 792.000.000 σοκολάτες με γεύση εσπρέσο.

Ένα μαχητικό (ή 10)
Διαλέξτε ανάμεσα σε ένα F-35 Lightning, ένα από τα αγαπημένα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αξίας 94 εκατ. δολάρια ή ένα F-22 Raptor για 150 εκατ.δολάρια. Και για όσους είναι της ποσότητας, με έναν Νεϊμάρ έχετε 10 ρώσικα SU-24s.

Το μισθολόγιο μιας ομάδας μπέιζμπολ
Με τον ταπεινό μισθό του 25χρονου βραζιλιάνου, ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ New York Yankees «καθαρίζει» τον μισθό των παικτών του για ένα χρόνο – περίπου 155 εκατ. δολάρια. Με τα χρήματα που θα περισσέψουν, μπορούν να καλυφθούν ορισμένα έξοδα από τραυματισμούς, ανανεώσεις συμβολαίων κλπ.

Το ΑΕΠ έξι χωρών
Κι όμως, ένας Νεϊμάρ, αξίζει όσο το ΑΕΠ ενός από τα έξι από τα μικρότερα έθνη του κόσμου. Διαλέξτε ανάμεσα στο Τουβαλού, το Μονσερράτ, το Κιριμπάτι, τις Νήσους Μάρσαλ, το Ναούρου και το Παλάου – όλα έχουν ΑΕΠ που κυμαίνεται από 33 εκατομμύρια έως 258 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών για το 2015.

Το χρέος μικρών εθνών
Εάν διαθέτετε φιλάνθρωπα αισθήματα, τότε η αμοιβή του Νεϊμαρ θα μπορούσε να εξαλείψει το δημόσιο χρέος ενός μικρού έθνους … όπως είναι: η Τόνγκα (28,3 εκατ. δολάρια), τα Φίτζι (72,4 εκατ. δολάρια) ή το Βανουάτου (82 εκατ. δολάρια) ή ακόμα και η Αϊτή (234 εκατ. δολάρια ).

Πώς να γίνετε Νεϊμάρ στη θέση του… Νεϊμάρ
Αν αποταμιεύετε κάθε μέρα περί τα 1.000 δολάρια, τότε ίσως και να αγγίξετε το δισθεορατο ποσό που αξίζει ένας αυθεντικός Νεϊμάρ σε… 718 χρόνια…

Πηγή: news.gr