Τι δεν σας λέει ο/η σύντροφός σας; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Υπάρχουν πράγματα που χρειάζεται να μένουν κρυφά, όπως η γνώμη σας για το δώρο που σας έκανε η πεθερά σας και δεν σας άρεσε, και άλλα που πρέπει να βγαίνουν στην επιφάνεια, όπως η γνώμη που έχει για εσάς ο/η σύντροφό σας.

Ερευνητές από το Columbia Business School, αποκάλυψαν πληροφορίες σχετικά με τα μυστικά που κρατάμε και τα αποτελέσματα έχουν ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες ανέλυσαν πάνω από 13.000 μυστικά από προηγούμενες μελέτες και κατέληξαν σε 30 πιο συχνές κατηγορίες μυστικών. Διαπίστωσαν ότι ο μέσος άνθρωπος έχει περίπου 13 μυστικά σε κάθε φάση της ζωής του, 5 από τα οποία δεν τα έχει πει ποτέ σε κανέναν. Επίσης, διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα μυστικά τα κρατάει κάποιος από τον/την σύντροφό του.

Σε κάθε έρευνα που ανέλυσαν οι επιστήμονες οι σκέψεις για εξωσυζυγική σχέση, συγκεκριμένες σεξουαλικές πράξεις, το ψέμα και η σεξουαλική επιθυμία ήταν στην κορυφή της λίστας με τα μυστικά που οι συμμετέχοντες δεν μοιράζονταν με κανέναν. Ακολουθούν, κάποια φορά στο παρελθόν που είχαν προδώσει την εμπιστοσύνη κάποιου, το γεγονός ότι είχαν κλέψει, ότι είχαν απιστήσει συναισθηματικά, ότι κρατούσαν τους στόχους τους για τον εαυτό τους, ότι τους πείραζε κάποιο χαρακτηριστικό τους, ότι δεν ήταν ευχαριστημένοι με κάποιον φίλο, ότι δεν ήταν ευχαριστημένοι από την σχέση τους.

Μην ξεχνάτε ότι τα μυστικά δημιουργούν άγχος και ότι η ειλικρίνεια είναι (σχεδόν) πάντα η καλύτερη στρατηγική.

πηγή: huffingtonpost.gr