Στo πιο πράσινο νησί του Αιγαίου έχει πάντα δροσιά

Aνάμεσα στη Σκιάθο και την Αλόννησο βρίσκεται ένας επί γης παράδεισος. Η Σκόπελος. Ή αλλιώς το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου.

Φτάντοντας στο νησί ο επισκέπτης θα δει το πράσινο των πεύκων να σμίγει με το γαλάζιο της θάλασσας. Το νησί της Σκοπέλου χαρακτηρίζεται από τα πυκνά δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής του, και έχει ανακηρυχθεί επίσημα ως πράσινο και γαλάζιο νησί από τον διεθνή οργανισμό Βιοπολιτικής.

Η πόλη της Σκοπέλου έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός κυρίως λόγω της αρχιτεκτονικής της, μείγμα διάφορων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που δίνει μια αρχοντική όψη στην πρωτεύουσα του νησιού.

Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στο Ενετικό Κάστρο των Γκύζη, στην παλιά Επισκοπή, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο Αρχαίο Ασκληπιείο στη θέση Αμπελική και στο σπίτι του λογοτέχνη Παύλου Νιρβάνα.

Στo πιο πράσινο νησί του Αιγαίου έχει πάντα δροσιά
Πριν ξεκινήσετε να εξερευνείτε τις εκπληκτικές παραλίες του νησιού, φροντίστε να περάσετε από τους παραδοσιακούς φούρνους για μια Σκοπελίτικη τυρόπιτα.

Στη Σκόπελο θα βρείτε, μερικές από τις ωραιότερες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες. Φημίζονται όλες για τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά τους καθώς και για το γεγονός ότι περιβάλλονται από αμέτρητα πεύκα.
Στον μοναδικό Πάνορμο το μπάνιο το σούρουπο είναι μια αξέχαστη εμπειρία αφού λες πως κολυμπάς μέσα σε ένα ποτάμι με χρυσά νερά καθώς ο ήλιος χάνεται στο βάθος του ορίζοντα, ενώ στη Μηλιά μπορείτε να κολυμπήσετε με φόντο τα αμέτρητα πεύκα και ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα.

Στo πιο πράσινο νησί του Αιγαίου έχει πάντα δροσιά

Παραλίες όπως ο Στάφυλος, ο Αγνώντας, το Λιμνονάρι, ο Πάνορμος, τα Λιναράκια, η Μηλιά, και άλλες, είναι οργανωμένες. Μη οργανωμένες (δεν εχουν ξαπλώστρες) είναι οι Μικρές Αντρίνες, το Χόβολο, οι Καλύβες, οι Αρνενόπετρα και άλλες.

Στο νησί της Σκοπέλου υπάρχουν, εκτός από την ομώνυμη πόλη της Σκοπέλου,την Χώρα και τρία όμορφα χωριά, η Γλώσσα με επίνειο το Λουτράκι, το Παλιό Κλήμα και το Νέο Κλήμα (Έλιος).

Στo πιο πράσινο νησί του Αιγαίου έχει πάντα δροσιά

πηγή: bovary.gr