Σκρα: Αυτή είναι η γαλάζια λίμνη της Ελλάδας

Ένας ελληνικός προορισμός που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σελίδα παραμυθιού είναι η ιδανική επιλογή για όλους εσάς που λατρεύετε τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη ελληνική φύση, που την περίοδο αυτή είναι οργιαστική.

Στη βόρεια Ελλάδα και σε πολύ μικρή απόσταση από την πόλη του Κιλκίς, όλοι μιλούν για μια λίμνη με σμαραγδένια νερά και εντυπωσιακούς καταρράκτες, «πνιγμένη» στο πράσινο και «λουσμένη» από το φως του ήλιου.

Σκρα: Αυτή είναι η γαλάζια λίμνη της Ελλάαδας

Πρόκειται, λοιπόν, για τη μικρή λίμνη Σκρα ή αλλιώς «Γαλάζια λίμνη», που οφείλει το χρώμα της στους απολιθωμένους οργανισμούς που βρίσκονται στον πυθμένα της.

Η διαδρομή μέχρι να φτάσετε εκεί είναι σχεδόν ονειρική. Αφήστε το αυτοκίνητο στο ανοιχτό πάρκινγκ και αφήστε το πέτρινο μονοπάτι και τα πλατιά σκαλοπάτια να σας οδηγήσουν σε ένα καταπράσινο ξέφωτο δίπλα στο ρέμα του Κοτζά-Ντερέ, όπου υπάρχουν ξύλινα τραπέζια και καθίσματα για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τη φύση.

Σκρα: Αυτή είναι η γαλάζια λίμνη της Ελλάαδας

Στη συνέχεια, περπατήστε το ξύλινο γεφύρι πάνω από τα ορμητικά νερά του δάσους και διαλέξτε ένα από τα δύο μονοπάτια που θα σας φέρουν μπροστά σε ένα υπερθέαμα της φύσης, τους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες.

Ακολουθήστε για λίγο ακόμα το χωμάτινο δρομάκι και πολύ σύντομα θα καταλήξετε στη λίμνη Σκρα. Ένα τοπίο απαράμιλλης γοητείας, μέσα στο πυκνό δάσος, που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλο μέρος της Ελλάδας.

Σκρα: Αυτή είναι η γαλάζια λίμνη της Ελλάαδας

Το “διαμάντι” αυτό της βορείου Ελλάδος σχηματίζεται από δεκάδες ρυάκια του όρους Πάικου που τρέχουν μαζί και ενώνονται για να καταλήξουν στους καταρράκτες του Σκρα (πήραν το όνομα τους από το χωριό Σκρα, που βρίσκεται στα βόρεια) με τους χαρακτηριστικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τα κρυστάλλινα νερά πέφτουν στο σημείο αυτό δημιουργώντας τη λίμνη, το βάθος της οποίας φτάνει τα τέσσερα μέτρα.

Σκρα: Αυτή είναι η γαλάζια λίμνη της Ελλάαδας

Η παραδεισένια ομορφιά της προκαλεί δέος σε κάθε επισκέπτη και τον προκαλεί για μια δροσιστική βουτιά στα νερά της, την οποία αν είστε τολμηροί μπορείτε να την κάνετε από το σκοινί με κόμπους που κρέμεται από ένα δέντρο.

Σκρα: Αυτή είναι η γαλάζια λίμνη της Ελλάαδας