Σε ποια ευρωπαϊκά αεροδρόμια είναι πιο πιθανό να «κολλήσετε» σε ουρά αυτό το καλοκαίρι

Ατελείωτες ουρές και ταλαιπωρία. Φωτογραφίες που απεικονίζουν αυτή την κατάσταση, σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια, εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά τις τελευταίες ημέρες στα social media.

Εξαιτίας των αυστηρότερων συνοριακών ελέγχων της ΕΕ, πλέον σε αρκετά αεροδρόμια σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις. Η κατάσταση είναι χειρότερη σε εκείνα που δέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών από χώρες εκτός Σένγκεν, σύμφωνα με την Airlines 4 Europe, ένωση αεροπορικών εταιρειών.
Αναφέρει ως παράδειγμα τα αεροδρόμια της Ισπανίας, στα οποία κατευθύνονται χιλιάδες τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, που αποφεύγουν την Τουρκία, την Αίγυπτο ή την Τυνησία, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν γίνει σε αυτές τις χώρες.

Σύμφωνα με την Airlines 4 Europe, αυτά είναι τα αεροδρόμια στα οποία υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να «κολλήσουν» οι ταξιδιώτες σε τεράστιες ουρές:

-Παλμα ντε Μαγιόρκα
-Μάλαγα
-Ορλί, Παρίσι
-Λιόν
-Βρυξέλλες
-Λισαβόνα
-Μαλπένσα, Μιλάνο
-Μπέργκαμο
Σε κάποια αεροδρόμια, οι ταξιδιώτες περιμένουν έως και τέσσερις ώρες για τον έλεγχο διαβατηρίων, σύμφωνα με την Telegraph, σε ουρές εκατοντάδων μέτρων. Μάλιστα, οι καθυστερήσεις πτήσεων αυξήθηκαν κατά 300% φέτος! Μία από τις βασικές αιτίες για αυτές τις καθυστερήσεις, σύμφωνα με την Airlines 4 Europe, είναι η έλλειψη προσωπικού για τους ελέγχους

Πηγή:  iefimerida.gr