Ο πιο εύκολος τρόπος να εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο

Αν το άνοιγμα του ψυγείου φαντάζει «εφιάλτης» λόγω των δυσάρεστων οσμών που διαχέονται ανεξέλεγκτα στην κουζίνα, ήρθε η ώρα… να ξυπνήσεις και να λάβεις δράση.

Το καθάρισμα του ψυγείου σίγουρα δεν είναι μια ευχάριστη διαδικασία αλλά πάντα υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να απλοποιούν κάθε «δύσκολη» κατάσταση.

Ένα τάπερ με φαγητό που είχατε ξεχάσει ότι υπάρχει, τροφές που έχουν λήξει και μουχλιάσει δεν κάνουν το ψυγείο μόνο εστία βακτηρίων αλλά και μια φωλιά δυσοσμίας σε όλο το δωμάτιο.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλά και βέβαια τα «σύνεργα» για να επιτευχθεί ο στόχος είναι φυσικά υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας.

Το πρώτο βήμα είναι να αδειάσετε εντελώς το ψυγείο σας και να κρατήσετε μόνο τις τροφές που είναι σε καλή κατάσταση. Χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε χημικά, μπορείτε να κάνετε το ψυγείο να μοσχοβολήσει.

Εχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τις ευεργετικές (και απολυμαντικές) ιδιότητες του ξυδιού.

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε ξύδι σε ένα φλιτζάνι ή σε ένα μπολάκι και να το τοποθετήσετε στο πρώτο ράφι ή το τελευταίο ράφι του ψυγείου. Αφήστε το ξύδι να δείξει τη δύναμή του! Θα δείτε ότι οι οσμές θα εξαφανιστούν!

Αν πάλι η μυρωδιά του ξυδιού σας ενοχλεί, μπορείτε να βάλετε σε ένα μπολ το κατακάθι από τον ελληνικό καφέ και να το τοποθετήσετε στο πρώτο ή το τελευταίο ράφι του ψυγείου.