Νίκος Γιαννής: Τα βιογραφικά των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ

Ο Νίκος Γιαννής σπούδασε κι εργάστηκε 14 χρόνια στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες. Μετά από γενικό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1998, εργάζεται στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, στον τομέα της αναπτυξιακής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εργάστηκε ως δικηγόρος, στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Θεσμών και Διαφάνειας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, και είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών και υπεύθυνος αρκετών προγραμμάτων στον τομέα της ευρωπαϊκής επικοινωνίας. Είναι ιδρυτής και εκδότης της Ευρωπαϊκής Έκφρασης και σήμερα συμμετέχει στα κεντρικά όργανα της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών και στο Δ.Σ. του Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού στη Θεσσαλονίκη. Είναι πατέρας 4 παιδιών.

Ο Νίκος Γιαννής δηλώνει: «Τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι τα πιο κρίσιμα για την ευρωπαϊκή ενοποίηση και αισθάνομαι το καθήκον να αγωνιστώ για μια ευρωπαϊκή πολιτική για την οικογένεια και το παιδί, για τον εθελοντισμό και τους συλλόγους, για την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα. Ήρθε η στιγμή της ανανέωσης με εμπειρία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι υπολογίζει τους Έλληνες παντού στον κόσμο και εκφράζει τη δημοκρατική πρωτοπορία για μια νέα ενωμένη Ευρώπη με την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή.»