Μόλις ανακοινώθηκε το χρώμα που θα κυριαρχήσει παντού το 2018

H αυθεντία στην επιστήμη του χρώματος σε παγκόσμιο επίπεδο, Pantone, μόλις ανακοίνωσε ποιο είναι το χρώμα του 2018.

Μετά το «Rose Quartz» του 2016 και το «Greenery» του 2017, μια απόχρωση με γοητεία και μυστήριο έρχεται να δώσει το δικό της αισθητικό άγγιγμα στις ημέρες του 2018.

Το χρώμα του 2018 γεννά αντιφατικά συναισθήματα: πάθος και ηρεμία έρχονται σε αναμέτρηση.

Μοιάζει να καθρεπτίζει την ενέργεια που κρύβει μέσα της η χρονιά που έρχεται. Ο λόγος για το έντονο βιολετί. Η Pantone άντλησε έμπνευση από τον νυχτερινό ουρανό και από την ιστορική σύνδεση του χρώματος με την πνευματικότητα και τον μυστικισμό.

Αν το 2018, είναι μια χρονιά ανατροπών, ρήξεων και απρόσμενων εξελίξεων, το μυστηριακό αυτό χρώμα αντικατοπτρίζει την ενέργειά της.

Το έντονο βιολετί μπαίνει στη μόδα (Ηδη από τις Εβδομάδες Μόδες του 2017 είδαμε την υπεροχή του), αλλά και στη διακόσμηση.

To «Ultra Violet» είναι το χρώμα που προμηνύει την εκρηκτικότητα των ημερών που έρχονται αλλά την πνευματικότητά τους.

Oπως δήλωσε η executive director της Pantone, Leatrice Eiseman, η επιλογή αυτού του χρώματος θέλει να προάγει «έναν αυθεντικό, εφευρετικό και διορατικό τρόπο σκέψης». «Μοιάζει να είναι σαν μια μίξη όλων των χρωμάτων. Είναι η ένωση δύο αποχρώσεων διαμετρικά αντίθετων, του -κόκκινου και του μπλε- και δημιουργούν κάτι καινούριο».

Show your love of Pantone from the ground up with Rea Beaujolais from @br.ex. Link in bio to purchase.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PANTONE (@pantone) στις

Pantone 2069 C makes its way from the garden to illustration for textile designers @longinaphillipsdesigns Link in bio to purchase Pantone Color Guide for Fashion, Home and Interiors.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PANTONE (@pantone) στις

SUNDAY: ACCENT #adailyvignette#accent#style#styling#design#decor#inspiration#interior#diningspace#accentcolour#highlight#purple#lilac#lavender#mauve#adailyvignettepurple#purpleaccent#purpledecor#purplestyle

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A DAILY VIGNETTE (@adailyvignette) στις

#homedecor #homeinspiration #interiordesign #diseñodeinteriores #interiors #designinspiration #colors #designlovers #homedecoration #purpledecor #purple

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JctavHome (@jctavhome) στις

Πηγή: bovary.gr