Ήρθε η ώρα να φάτε παταταστίτσιο! Δείτε την εύκολη συνταγή

Το πατασταστίτσιο θυμίζει το περίφημο και ιδιαίτερα αγαπητό ελληνικό πιάτο παστίτσιο. Το λατρεμένο παστίτσιο είναι, άλλωστε, και η ιδέα πίσω από την έμπνευση αυτού του πιάτου. Ο συνδυασμός γλυκοπατάτας και κιμά φαίνεται πως θα εκπλήξει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας. Δείτε τη συνταγή και καλή σας όρεξη!

Υλικά:

8 αβγά

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο

½ φλιτζ. γάλα καρύδας

½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κύβους

2 μεσαίες γλυκοπατάτες

½ κουτ. γλυκού κύμινο

1 κουτ. γλυκού κουρκουμά

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνουμε ένα ταψί (20 εκατοστών) και τοποθετούμε πάνω την τριμμένη γλυκοπατάτα ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, πιέζουμε την γλυκοπατάτα με μία σπάτουλα για να φύγει ο αέρας και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όσο κρυώνει η στρώση με την γλυκοπατάτα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε πρώτα το κύμινο και τον κουρκουμά. Μόλις κάψει το λάδι σωτάρουμε τον κιμά και στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και έπειτα την πιπεριά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 περίπου ακόμα λεπτά, ώστε να μην έχει καθόλου υγρά ο κιμάς. Τον βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και το γαλά και τοποθετούμε μέσα και τον κιμά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την γλυκοπατάτα.

Ψήνουμε για 45-55 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το αβγό. Για να δούμε αν έχει γίνει, μπορούμε να κουνήσουμε λίγο το ταψί. Αν δεν κουνιέται το μείγμα σημαίνει ότι είναι έτοιμο.