Οι ομορφότερες παραλίες της Σύρου

Η Σύρος βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και φιλοξενεί την πρωτεύουσα του νομού, την Ερμούπολη. Το νησί έχει πλούσια ιστορία και διαφέρει στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της πρωτεύουσας, από τις χώρες των υπόλοιπων νησιών λόγω της ενετικής παρουσίας. Η Σύρος είναι ένα νησί που αποπνέει πολιτισμό και μεγαλοπρέπεια σε κάθε γωνιά της.

Η Σύρος παραλίες διαθέτει για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων στο νότιο κομμάτι του νησιού, καθώς η βόρεια πλευρά είναι δύσβατη και αραιοκατοικημένη. Οι περισσότερες παραλίες στη Σύρο συνοδεύονται και από ένα γραφικό οικισμό χωρίς να λείπουν οι πιο απομονωμένες. Ας δούμε τις καλύτερες όπως τις επέλεξε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα travelpass.gr.

Κίνι

Το Κίνι είναι ένας πολύ όμορφος γραφικός οικισμός στη Σύρο. Η παραλία βρίσκεται σε ένα πανέμορφο κόλπο και είναι αμμουδερή με ρηχά νερά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και αρκετά μαγαζιά για καφέ και φαγητό. Είναι ιδανική για οικογένειες αλλά και για ζευγάρια με ρομαντική διάθεση καθώς έχει υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Αγκαθωπές

Η παραλία Αγκαθωπές είναι πολύ όμορφη με άμμο και πεντακάθαρα νερά. Υπάρχουν ομπρέλες με ξαπλώστρες αλλά και ελεύθερος χώρος. Τα νερά είναι ρηχά και η πρόσβαση από την Ερμούπολη εύκολη. Πρόκειται για μια στενή λωρίδα γης που από τη μια πλευρά είναι η παραλία και ακριβώς πίσω της μια μικρή μαρίνα.

Αζόλιμνος
Η παραλία Αζόλιμνος βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό μόλις 5 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα. Ένας γραφικός κόλπος με αμμουδιά αλλά και προβλήτες που προκαλούν για παιχνίδι. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες αλλά και πολλά καταστήματα. Σε μερικά σημεία απολαμβάνεις τον καφέ σου δίπλα στο κύμα, έστ κι αν δεν είσαι στην αμμουδιά.

Γαλησσάς
Perierga.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Σύρου
Η παραλία του Γαλησσά είναι από τις πιο… επώνυμες στη Σύρο. Είναι μια παραλία μεγάλη, που καλύπτει όλα τα γούστα. Έχει χώρος ελεύθερο, κομμάτι που είναι οργανωμένο αλλά και ένα τμήμα με προβλήτα. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και έχει καταπληκτική αμμουδιά.

Περισσότερες παραλίες της Σύρου στο travelpass.gr