Η νέα γευστική απόλαυση είναι τα μπέργκερ από έντομα. Ποιες χώρες τα λανσάρουν

Οι Ελβετοί πολίτες άμεσα θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν μπέργκερ από έντομα, καθώς η αλυσίδα supermarket Coop πειραματίζεται χρησιμοποιώντας εναλλακτικές λύσεις πέρα από το συνηθισμένο κρέας.

Το μπέργκερ εντόμων το οποίο θα συνοδεύεται από ρύζι, καρότα και μπαχαρικά, όπως ρίγανη και τσίλι, θα κοστίζει σχεδόν 9 φράγκα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Urs Meier. Τα προϊόντα θα βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων από τις 21 Αυγούστου, ενώ όπως σημείωσε ο Silvio Baselgia, διευθυντής της Coop, οι νέες γεύσεις είναι απολύτως κατάλληλες για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις ποικιλίες των εντόμων.

Χρειάστηκε χρόνος ώστε τα νέα εδέσματα να καταφέρουν να αποκτήσουν μια θέση στα πιο mainstream καταστήματα, παρόλο που οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν πως μπορούν να ικανοποιήσουν όσους αγαπούν το κρέας, χωρίς ωστόσο να βλάψουν τα δάση της περιοχής και τις τροφικές αλυσίδες.

Τα βρώσιμα έντομα έχουν μακρά μαγειρική παράδοση σε αφρικανικές και ασιατικές καλλιέργειες, αν και η υψηλής ποιότητας ζωική τους πρωτεΐνη είναι διαθέσιμη μόνο σε λίγες τοποθεσίες στην Ευρώπη, όπως το εστιατόριο Grub Kitchen στην Ουκρανία.

Οι προνύμφες σκαθαριών έχουν μια ήπια γεύση, όμοια με αυτή του καρυδιού όταν ψηθεί.
Τα προϊόντα θα είναι αρχικά διαθέσιμα σε καταστήματα στη Ζυρίχη, τη Βέρνη, το Λουγκάνο, τη Λωζάνη και τη Γενεύη, καθώς και στο διαδίκτυο. Οι λιανοπωλητές τονίζουν πως σκοπεύουν να προσφέρουν περισσότερα βρώσιμα έντομα σε περισσότερα καταστήματα μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: huffingtonpost.gr