Η καλύτερη ηλικία για να ενωθεί κάποιος με τα ιερά δεσμά του γάμου είναι αυτή!

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να παντρευτούμε και μια νέα έρευνα δίνει την απάντηση!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ομάδα κοινωνιολόγων, η καλύτερη ηλικία για να παντρευτεί κανείς είναι από τα 28 έως τα 32, καθώς σε αυτήν την περίπτωση, τουλάχιστον για τα 5 πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου, η λέξη “διαζύγιο” θα είναι ένα πολύ μακρινό σενάριο για τους νεόνυμφους.

Ειδικότερα, κοινωνιολόγοι με επικεφαλής τον καθηγητή Nick Wolfinger από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, διεξήγαγαν σχετική μελέτη, λαμβάνοντας υπόψιν τους στοιχεία από την Εθνική Δημοσκόπηση για την Ανάπτυξη της Οικογένειας (ΗΠΑ), για τις περιόδους 2006-2010 και 2011-2013.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ανέλυσε, κατέληξε πως η καλύτερη ηλικία για έναν επιτυχημένο γάμο είναι από τα 28 έως τα 32.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στους Times, ο ίδιος δηλώνει: “Οι λιγότερες πιθανότητες διαζυγίων είναι [για τους γάμους που γίνονται] στα τέλη της τρίτης δεκαετίας και στις αρχές των 30 ετών. Στη συνέχεια, οι πιθανότητες του διαζυγίου ανεβαίνουν καθώς κινείστε αργά προς το τέλος των τριάντα ετών και στις αρχές των σαράντα. Για κάθε έτος μετά από τα 32 περίπου χρόνια, η πιθανότητα του διαζυγίου αυξάνεται κατά 5%”.

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως η καλύτερη ηλικία είναι τα 45 με 49 χρόνια και επικρίνει τη μελέτη του κοινωνιολόγου Nick Wolfinger η οποία βασίστηκε σε δεδομένα του διαδικτύου.