Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας που γεννήθηκε χωρίς γλώσσα

“Yπάρχουν μόνο 11 τεκμηριωμένες περιπτώσεις ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που γεννήθηκαν χωρίς γλώσσα , οπότε ανήκω σε μια ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων. Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκα χωρίς γλώσσα, μπορώ να μιλήσω, να καταπιώ και να γευτώ, όπως και ο καθένας. Έχω τη βάση της γλώσσας και του μυός στο κάτω μέρος του στόματός μου, που μπορώ να κουνήσω πάνω και κάτω, αλλά εκτός από αυτό, δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο στόμα μου.

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι, που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμένα, αρκετά τυχεροί ώστε να μπορούν να μιλήσουν. Η βάση της γλώσσας δεν φτάνει στην πάνω γνάθο του στόματός μου, αλλά χρησιμοποιώ το εσωτερικό από τα μάγουλά μου, τα χείλη μου και τα δόντια μου για να μπορώ να μιλάω.

Γεννήθηκα το 1969. Ήταν μια κανονική εγκυμοσύνη, και δεν υπήρχε τίποτα που να υποδηλώνει ότι θα ήμουν διαφορετική. Αλλά όταν γεννήθηκα, η μαμά μου κοιτάζοντας στο στόμα μου, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο γιατρός είδε τη βάση της γλώσσας μου και της είπε: “Έχει απλά μια μικρή γλώσσα. Δεν είναι ανησυχητικό. “Ήμουν τυχερή, γιατί δεν είχα προβλήματα με τον αεραγωγό μου και μπορούσα να καταπιώ.

Αργότερα, οι γιατροί είπαν στους γονείς μου ότι δεν θα μπορούσα να μιλήσω ή ότι η ομιλία μου θα ήταν πολύ περιορισμένη. Η μαμά μου γυρίζοντας μια μέρα από το γιατρό ξέσπασε σε κλάματα επειδή ανησυχούσε ότι δεν θα είχα μια φυσιολογική ζωή και δεν θα μπορούσα να είμαι ευτυχισμένη. Αλλά όταν μεγάλωσα, ήξερα ότι είχα γονείς και μια οικογένεια που με αγαπά ειλικρινά και βαθιά.

Σε ηλικία 10 ετών, επισκέφτηκα έναν πλαστικό χειρουργό και μου πρότεινε να φτιάξω μια ψεύτικη γλώσσα. Tότε ήταν που αναρωτήθηκα, αν άξιζε να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Στα 18 μου ο πλαστικός μου είπε ότι δεν θα ήταν ασφαλές να κάνω χειρουργείο, γιατί υπήρχε περίπτωση να αντιμετωπίσω προβλήματα με την ομιλία μου. Οπότε δεν έκανα ποτέ πλαστική για να βάλω μια ψεύτικη γλώσσα.

Είμαι σε θέση να δοκιμάσω και να γευτώ τα πάντα. Μπορώ να φάω ακόμα και χωνάκι παγωτού. Απλώς χρησιμοποιώ τα χείλη μου. Το μόνο που με δυσκολεύει είναι όταν πρέπει να δαγκώσω, για παράδειγμα ένα μήλο, αλλά αυτό οφείλεται στην ευθυγράμμιση των γνάθων.

Το  να φιλάς χωρίς να έχεις γλώσσα; Λοιπόν, μου αρέσει να φιλάω και όπως μου έχουν πει είμαι αρκετά καλή. Είναι σίγουρα διαφορετικό, αλλά κανείς δεν έχει παραπονεθεί μέχρι στιγμής.

Δεν είχα ποτέ θυμό που γεννήθηκα με αυτόν τον τρόπο. Περιστασιακά αναρωτήθηκα πώς θα μου φαινόταν αν είχα γεννηθεί με γλώσσα. Με τα χρόνια, έμαθα να το αποδέχομαι, κάτι που δεν ήταν πάντα εύκολο. Θα ήθελα πολύ με αυτά τα λόγια μου να προσφέρω ελπίδα σε γονείς ή παιδιά που γεννήθηκαν όπως και εγώ.