Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και παράλληλα το πιο πράσινο αφού διαθέτει αρκετό νερό και συνεπώς πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Είναι ένα νησί που προσφέρει πολλές επιλογές και βέβαια πανέμορφες παραλίες. Έχει η Νάξος παραλίες για όλα τα γούστα και για κάθε τύπο παραθεριστή.

Οι παραλίες στη Νάξο είναι τόσο πολλές που δυσκολευόμαστε να επιλέξουμε τις καλύτερες. Η μορφολογία και η έκταση του νησιού δημιουργούν πολλές παραλίες μικρές ή μεγαλύτερες που άλλες είναι οργανωμένες και άλλες όχι. Παρά την τουριστική ανάπτυξη η Νάξος είναι αρκετά μεγάλη για να απορροφήσει την ροή των επισκεπτών χωρίς να χάσει το χαρακτήρα της.

Ας δούμε λοιπόν τις πιο όμορφες παραλίες της Νάξου, όπως τις επέλεξε το travelpass.gr.

Άγιος Προκόπιος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου
Η παραλία Άγιος Προκόπιος είναι η πιο γνωστή παραλία της Νάξου. Είναι βέβαια οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και αρκετά καταστήματα. Τα νερά είναι καθαρά και καταγάλανα και η παραλία καλύπτεται από χοντρή άμμο. Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς απέχει μόλις 5 χλμ από τη Χώρα. Υπάρχουν επίσης συχνά δρομολόγια λεωφορείων από τη Νάξο. Στην άκρη της παραλίας βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου, από το οποίο πήρε το όνομά της.

Αγία Άννα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου
Η παραλία της Αγίας Άννας είναι η συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου. Είναι μια όμορφη παραλία με στενή αμμουδερή ακτή και πεντακάθαρα νερά που είναι αρκετά… δροσερά. Είναι πολύ αναπτυγμένη με παροχές για τους λουόμενους και πλήθος καταστημάτων. Η πρόσβαση είναι εύκολη ενώ υπάρχει πάρκινγκ.

Μικρή Βίγλα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου
Πρόκειται ουσιαστικά για δύο παραλίες, το Λιμανάκι και η Παρθένος, που χωρίζονται από ένα βράχο. Παλιά ήταν παρατηρητήριο, εξ ου και το όνομα Βίγλα. Η μία παραλία είναι οργανωμένη ενώ η άλλη όχι. Είναι αμμουδερή και η θάλασσα ρηχή ενώ τα βράχια δημιουργούν ένα πολύ όμορφο σκηνικό. Είναι η αγαπημένη παραλία για όσους προτιμούν τα θαλάσσια σπορ καθώς συνήθως έχει αέρα. Το καλό είναι πώς όταν στη μία παραλία έχει αέρα η άλλη είναι προστατευμένη.

Δείτε τις υπόλοιπες παραλίες της Νάξου