Χιρόνα: Ένα από τα καλά… κρυμμένα μυστικά της Ισπανίας

Με ιστορία που χάνεται στα βάθη του χρόνου και με γωνιές που αποπνέουν έντονα το ρωμαϊκό στοιχείο, η Χιρόνα προσκαλεί τους επισκέπτες στην κοιλάδα του Ter, στη συμβολή τεσσάρων ποταμών, δίπλα στα ισπανογαλλικά σύνορα.

Η μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Καταλονίας διασχίζεται από τον ποταμό Ονιάρ, που αποτελεί ένα φυσικό σύνορο ανάμεσα στο ιστορικό κέντρο της και τη σύγχρονη συνοικία, με τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών να κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από το ποτάμι.

“Κλεισμένα” μέσα στα τείχη της ισπανικής πόλης θα βρείτε αναρίθμητες γκαλερί, γοτθικές εκκλησίες και μουσεία που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Χιρόνα: Ένα από τα καλά...κρυμμένα μυστικά της Ισπανίας

Μερικές βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια αρκούν για να αφουγκραστείτε την πολυτάραχη ιστορία της πόλης, η οποία πολιορκήθηκε από Ρωμαίους, Φοίνικες και Άραβες.

Στους δρόμους της παλιάς πόλης ντόπιοι και ξένοι μπορούν να απολαύσουν κάθε χρόνο την αναβίωση του πολέμου της Ισπανικής Διαδοχής του 1714. Αν βρεθείτε γειτονιά της Ονγιάρ θαυμάστε από κοντά τα χρωματιστά σπίτια που δημιουργήθηκαν από διάσημους καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες και επισκεφθείτε τον μπαρόκ, καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία που χρονολογείται από το 1416.

Χιρόνα: Ένα από τα καλά...κρυμμένα μυστικά της Ισπανίας

Στην πλατεία Ανεξαρτησίας μπορείτε να δοκιμάσετε τα περίφημα σοκολατένια ντόνατ και τάπας και να περιπλανηθείτε στους υπαίθριους πάγκους των πωλητών. Αφιερώστε μερικές ώρες στο να επισκεφθείτε τα Ρωμαϊκά Λουτρά και το μουσείο κινηματογράφου αλλά και το μουσείο τέχνης, το οποίο φιλοξενεί γλυπτά και πίνακες τοπικών καλλιτεχνών.

Η κόκκινη γέφυρα που διασχίζει το ποτάμι είναι δημιουργία του Γουστάβ Αϊφελ, του εμπνευστή του διάσημου Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.

Χιρόνα: Ένα από τα καλά...κρυμμένα μυστικά της Ισπανίας