Έτσι θα είναι τα αεροδρόμια του μέλλοντος

Φανταστείτε να φεύγετε από το σπίτι σας και από εκεί στο αεροπλάνο και από εκεί στο ξενοδοχείο σας και ξανά πίσω, χωρίς να χρειαστεί να σηκώνετε τις αποσκευές σας, να στέκεστε σε ουρές, να περνάτε από την ενοχλητική διαδικασία ασφάλειας και να περπατάτε μίλια για την πύλη σας… Φανταστείτε να μην χρειάζεται καν να κουβαλάτε διαβατήριο ή κάρτα επιβίβασης.

Αυτή είναι η ταξιδιωτική εμπειρία που θα προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια στους επιβάτες τις επόμενες δεκαετίες.

Έτσι θα είναι τα αεροδρόμια του μέλλοντος

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την ασφάλεια των Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), στη Βαρκελώνη, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Αεροδρομίων του Ντουμπάι Paul Griffiths μοιράστηκε το όραμά του για το μέλλον του σχεδιασμού αεροδρομίων. Ο Griffiths πιστεύει ότι εάν τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες αρχίσουν να σκέφτονται σαν τις εταιρείες τεχνολογίας, τότε μπορούμε να απολαύσουμε μια πολύ βελτιωμένη εμπειρία αεροπορικών ταξιδιών.

Έτσι θα είναι τα αεροδρόμια του μέλλοντος

Στο μέλλον, οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια θέλουν σίγουρα να απαλλαγούν από τα check-in και τις ουρές στα γκισέ και τις ουρές στις εξόδους ελέγχου ασφαλείας. Αντ’ αυτού, οι επιβάτες μπορούν να παραλαμβάνουν τις αποσκευές τους στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο και να παραδίδονται ξανά στο μέρος του προορισμού τους.

Οι ταυτότητες των επιβατών θα μπορούσαν να επιβεβαιώνονται με τη χρήση βιομετρικής εξέτασης χωρίς να απαιτείται η υποβολή εγγράφων ασφαλείας και η προηγμένη τεχνολογία ελέγχου θα εξασφάλιζε την ασφάλεια των επιβατών χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν για τη σάρωση των  αποσκευών τους ή να αφαιρούν παπούτσια και ζώνες.

Έτσι θα είναι τα αεροδρόμια του μέλλοντος

Πηγή: news.gr