Έρευνα-Σοκ: Οι Millennials θα στερούνταν, οικογένεια, φίλους και σεξ για χάρη του κινητού τους!

Νέα διεθνής έρευνα της εταιρεία B2X σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου αποκαλύπτει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες 20 έως 40 ετών παρουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό “εξάρτηση” από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 25% των Millennials (όσοι δηλαδή έχουν γεννηθεί από το 1980 έως το 2000) χρησιμοποιούν περισσότερες από 5 ώρες ημερησίως το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ το 50% δεν πέφτει κάτω από τις 3 ώρες. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις κοιτάζει το κινητό του περισσότερες από 100 φορές την ημέρα.

«Η εξάρτησή μας από τα κινητά τηλέφωνα εντείνεται διαρκώς και αρκετοί νέοι πλέον είναι κυριολεκτικά εθισμένοι στις φορητές συσκευές τους», επεσήμανε ο καθηγητής Τόμας Χες.

Οι ερευνητές έθεσαν στους συμμετέχοντες μία σειρά από υποθετικά σενάρια και θεωρητικά κίνητρα, με αντάλλαγμα να εγκαταλείψουν το κινητό τους για έναν μόλις μήνα.

  • Το 56% των ερωτηθέντων προτιμά να μείνει με τον ίδιο μισθό και να μην πάρει αύξηση 10%, παρά να στερηθεί το smartphone του για 30 μέρες.
  • Το 50% προτιμά να μην κλειδώσει το κινητό του στο συρτάρι για έναν μήνα, ακόμα κι αν λάβει ως αποζημίωση μία επιπλέον εβδομάδα άδειας από την δουλειά του.
  • Το 41% δεν θα εγκατέλειπε το κινητό του για ένα μήνα, ούτε για 1.000 δολάρια μετρητά.
  • Το 28% των ερωτηθέντων δεν θα το άφηνε για ένα μήνα ακόμη κι αν τους προσφερόταν δωρεάν ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στον προορισμό των ονείρων του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι χρήστες προτιμούσαν να αποχωριστούν για μία εβδομάδα την οικογένειά τους, τα γλυκά, τους φίλους τους, τα κατοικίδιά τους, ακόμα και το σεξ, αντί να αφήσουν το κινητό τους για έναν μήνα.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν αν θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν ορισμένες ακραίες πράξεις για να μην μείνουν μακριά από το κινητό τους τηλέφωνο για ένα μήνα! Οι απαντήσεις…είναι σοκαριστικές!

  • Το 32% είναι πρόθυμο να τρέχει υποχρεωτικά κάθε μέρα για μία ώρα.
  • Το 27% θα προτιμούσε να «ξεχάσει» το αγαπημένο του φαγητό.
  • Το 18% θα ξύριζε το κεφάλι του.
  • Το 4% θα έμενε ακόμα και σε κελί φυλακής για έναν μήνα(!)

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.600 άτομα 20 έως 40 ετών, από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, τη Γερμανία την Ινδία και τη Βραζιλία.