Αυτό είναι τελικά το πιο αγαπημένο χρώμα στον κόσμο

Ο κόσμος ψήφισε για το αγαπημένο του χρώμα και, ευτυχώς, το αποτέλεσμα είναι μια άκρως ευχάριστη απόχρωση, από πολλές απόψεις.

Πρόκειται για το χρώμα «Marrs Green», μια πιο βαθιά και ταυτόχρονα απαλή απόχρωση του τουρκουάζ, η οποία πήρε το όνομά της από την Annie Marrs, η οποία και το δημιούργησε. Το εν λόγω χρώμα επιλέχθηκε από χιλιάδες άλλα που είχαν σταλθεί στην εταιρεία κατασκευής χαρτιού GF Smith στο πλαίσιο της καμπάνιας της World’s Favourite Colour (Το Αγαπημένο Χρώμα του Κόσμου), η οποία ήταν μέρος των εορτασμών της πόλης Hull, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Αγγλίας για το 2017.

Αυτό είναι τελικά το πιο αγαπημένο χρώμα στον κόσμο

Η ανακοίνωση του νικητή έγινε με την έκρηξη αμέτρητων χάρτινων σαϊτών πάνω από την πόλη.

«Το χρώμα είναι εμπνευσμένο από το τοπίο που με περιβάλλει στην πατρίδα μου, τη Σκωτία, και αυτή η βαθιά πράσινη απόχρωση με μια ιδέα μπλε ήταν πάντα η αγαπημένη μου», λέει η Marrs.

Αυτό είναι τελικά το πιο αγαπημένο χρώμα στον κόσμο

Η Caroline Till, συντάκτρια στο Viewpoint Colour Magazine, είπε στο Dezeen πως και για την ίδια, η δημοτικότητα του εν λόγω χρώματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη φύση.

«Καθώς η σύγχρονη κατάσταση του “φυσικού ελλείμματος” αυξάνεται στο πλαίσιο του αυξανόμενου αστικού και ψηφιακού τρόπου ζωής, επιδιώκουμε να συνδεθούμε ξανά με τον φυσικό κόσμο, εξ ου και η τωρινή, παγκόσμια δημοτικότητα του πράσινου χρώματος», σχολιάζει.

Αυτό είναι τελικά το πιο αγαπημένο χρώμα στον κόσμο

«Σε αυτή την αβέβαιη εποχή, όπου οι πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές έχουν γίνει κάτι συνηθισμένο, χρειαζόμαστε την ήρεμη γαλήνη του πράσινου και τη σύνδεσή του με την καθησυχαστική βεβαιότητα των κύκλων της φύσης», προσθέτει η Till.

πηγή: huffingtonpost.gr