Αυτή είναι η πιο καυτερή σος του κόσμου

Την ώρα που το όνομά της δεν προκαλεί ακριβώς φόβο, η σάλτσα «The Last Dab» δεν είναι για το φαγητό μας. Ή είναι θεωρητικά, το πράγμα ωστόσο θέλει την προσοχή του!

Γιατί το εν λόγω σκεύασμα πιέζει το περιεχόμενο της έννοιας «πικάντικο» ως τα ακρότατα όριά του.

Έχει βλέπετε μέσα του έναν νέο τύπο πιπεριού, το Pepper X, που σκόραρε 3,18 εκατομμύρια Scovilles στην αντίστοιχη κλίμακα!

Τι είναι η Scoville Scale; Μια κλίμακα μέτρησης θερμότητας που κυμαίνεται από το απλό πιπεράκι των 0 Scovilles μέχρι και το δακρυγόνο στα 500.000 Scovilles.

Ο προηγούμενος κυπελλούχος της κλίμακας ήταν μια πιπεριά τσίλι (Dragon’s Breath) βαθμολογημένη στα 2,4 εκατ. Scovilles(!), η οποία πια κείτεται δεύτερη, καθώς το Pepper X είναι ακόμα πιο καυτερό από αυτή. Και έξι φορές δυνατότερο από το σπρέι πιπεριού φυσικά!

Αυτή είναι η πιο καυτερή σος του κόσμου

Είναι μάλιστα ο υπερήφανος δημιουργός του Pepper X, ο ίδιος ο Ed Currie, που έφτιαξε τη συγκεκριμένη σος, μπολιάζοντάς τη με νότες τζίντζερ και μουστάρδας.

Όχι ότι κάνουν κάτι για να απαλείψουν το καταραμένα πικάντικο της σάλτσας και το ίντερνετ είναι γεμάτο με αναφορές των φουκαράδων που τη δοκίμασαν.

«Απέκτησα ένα από τα χίλια μπουκάλια… είναι πραγματικά καυτό», είπε μετριοπαθώς ένας χρήστης του δικτύου Reddit, για να ξεκαθαρίσει αμέσως την κατάσταση: «Ναι, είναι η πιο καυτή σάλτσα που έχω φάει!».

Συλλεκτική από τα γεννοφάσκια της, η σος βγήκε αρχικά σε χίλια κομμάτια, τα οποία πουλήθηκαν σε τρία λεπτά! Μη χαίρεστε όμως, τα χειρότερα δεν πέρασαν. Θα ξανακυκλοφορήσει!

Πηγή: newsbeast.gr