Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι σόλες των παπουτσιών του Christian Louboutin είναι κόκκινες; Έχουμε την απάντηση

Ένα ζευγάρι γόβες του οίκου Christian Louboutin ίσως να αποτελεί ευσεβή πόθο για πολλές γυναίκες εκεί έξω. Όχι μόνο για την ιδιαίτερη κομψότητά τους αλλά και για το πολύ χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα που φέρουν οι σόλες τους.

Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι δημιουργίες του διάσημου σχεδιαστή έχουν όλες ανεξαιρέτως κόκκινες σόλες; Αν νομίζατε πως ήταν τυχαία επιλογή, κάνετε ένα μικρό λάθος και την αφορμή της συγκεκριμένης επιλογής εξηγεί ο ίδιος ο Louboutin στο βιβλίο του Rizzoli, μια λεπτομέρεια που εντόπισε το περιοδικό Marie Claire και την αναμεταδίδει.

 

Some might say Colankle has a flair for the dramatic. 📷 @clyorkdale

A post shared by Christian Louboutin (@louboutinworld) on

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με το σχεδιαστή, έμπνευση για το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα που φέρουν οι σόλες των ψηλοτάκουνων παπουτσιών του υπήρξε το κλασικό κόκκινο μανό, με το οποίο βάφουν τα νύχια τους οι γυναίκες εδώ και πολλές δεκαετίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Christian Louboutin «έκλεψε» το κόκκινο μανό της βοηθού του για να πειραματιστεί με αυτό στις δημιουργίες του, βάφοντας την κλασική μαύρη σόλα που είχαν έως τότε οι γόβες του, κόκκινες με το βερνίκι νυχιών. Εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το αποτέλεσμα που αποφάσισε να καθιερώσει την κόκκινη σόλα, κάνοντάς την πολύ γρήγορα το σήμα κατατεθέν του.

The doctor will see you now.

A post shared by Christian Louboutin (@louboutinworld) on

Και, μπορεί πλέον ο Louboutin να μη βάφει τις σόλες του κόκκινες με μανό αλλά, τιμής ένεκεν για τον τρόπο που εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, κυκλοφορεί τώρα το «Rouge Louboutin», ένα βερνίκι νυχιών σε κόκκινο χρώμα, ακριβώς όπως και οι σόλες των αγαπημένων Christian Louboutin.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr