Ακύρωσε την επίσκεψη στην Αυστραλία ο Προκόπης Παυλόπουλος

Το ταξίδι που είχε προγραμματίσει εδώ και πολλούς μήνες για την Αυστραλία ακύρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως είχε γίνει γνωστό, Έλληνες και Αυστραλοί αξιωματούχοι είχαν επικοινωνήσει τους τελευταίους μήνες για την οργάνωση του ταξιδιού του προέδρου, η οποία και θα ήταν η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από εκείνη του Κωστή Στεφανόπουλου τον Ιούνιο του 2002.

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον Σεπτέμβριο αλλά το μήνα αυτό, σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση το πρόγραμμα του κ. Παυλόπουλου «είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά εξέφρασε την επιθυμία να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη εντός του 2019, αλλά και η ενδεχόμενη νέα ημερομηνία θα καθοριστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Ωστόσο, υπάρχουν αυξανόμενες εικασίες ότι η αιτία για την αλλαγή των σχεδίων οφείλεται σε «εχθρική» υποδοχή που του επιφύλασσαν οι ελληνικές οργανώσεις της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, το Pan Macedonian Association of Melbourne and Victoria (PMAMV), απέστειλε μια προειδοποιητική επιστολή στον ΠτΔ, λίγες ημέρες μετά από τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ, δηλώνοντας ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι «persona non gratta».

Κύριε Παυλόπουλε, είστε ανεπιθύμητος. εάν επισκεφθείτε τη Μελβούρνη, εμείς οι αξιωματούχοι της ελληνικής διασποράς δεν θα σας καλωσορίσουμε», έγραφε η επιστολή τους.

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας διαψεύδουν, ότι η επίσκεψη αναβλήθηκε για αυτό το λόγο. «Αυτό δεν ισχύει» αναφέρουν τονίζοντας ότι: «Αλίμονο αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθόριζε τις επισκέψεις του με βάση τις επιθυμίες κάποιων οργανώσεων».

πηγές: thecaller.gr, neoskosmos.com