Αυτός είναι ο λόγος που τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα είναι ίδια με τα προηγούμενα

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, μας περιβάλλουν τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του παρελθόντος.

Έχουν υπάρξει Χριστούγεννα που τα μαύρα χριστουγεννιάτικα δέντρα, αποτελούσαν την απόλυτη τάση που θέλαμε όλοι στα σαλόνια μας, για να μοιάζουν με λόμπι κορυφαίων ξενοδοχείων, άλλα Χριστούγεννα, όταν η κυρίαρχη διακόσμηση ήταν το ξύλο και οι σκίουροι, οι κουκουβάγιες ή οι αλεπούδες ήταν απαραίτητα διακοσμητικά στοιχεία.

Ή ακόμη, πολλοί θα θυμάστε, την τάση του 2013, όταν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ήταν λευκά, διακοσμημένα με ομοιόμορφα ασημένια στολίδια, με τρόπο που μεταμορφώναμε το σπίτι σε εικόνες που θυμίζουν την παιδική ταινία Frozen.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι τάσεις στη διακόσμηση των Χριστουγέννων θυμίζουν εικόνες από τον κατάλογο Ikea, καθώς επιβάλλαμε την σκανδιναβική τελειότητα στα σπίτια μας.

Δεδομένου ότι τα Χριστούγεννα είναι μόνο για να γιορτάσουμε ότι αγαπάμε, με αυτούς που αγαπάμε, μπορούμε πραγματικά να αντισταθούμε σε μια διαδεδομένη τάση;  Η απάντηση, ευτυχώς, είναι ένα ηχηρό “ναι”. Αν τα Χριστούγεννα του 2017 έχουν μια γενική τάση, είναι αυτή: Ξεχάστε και αφήστε στην άκρη τις επιταγές της μόδας.

Φέτος τα Χριστούγεννα ζήστε τα όλα με το δικό σας τρόπο. Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι εδώ, και είναι εντελώς δωρεάν.

Καθώς το 2017 φτάνει στο τέλος, υπάρχει μια -μικρή έστω- αίσθηση σε όλη το κομμάτι της μόδας, του πολιτισμού, της πολιτικής, της μουσικής και της τέχνης ότι η αυθεντικότητα είναι το πιο πολύτιμο και πιο σπάνιο αγαθό. Η αυθεντικότητα είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορούμε να αγοράσουμε με ένα κλικ!

Αυτή η μετατόπιση σηματοδοτεί μια απόσταση από τη φιλτραρισμένη τελειότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κι αφού οι κολοσσοί του Twitter, του Instagram, του Snapchat και του Facebook χτίστηκαν με την υπόσχεση της κοινής εμπειρίας, της μεγαλύτερης επικοινωνίας και της αυθεντικότητας- ας τα κρατήσουμε έτσι.

Αυτό σημαίνει, ότι ξεχνάμε την πίεση να φαινόμαστε άψογοι το πρωί των Χριστουγέννων. Το να μοιράζεστε μερικές λαμπερές οικογενειακές εικόνες στο Insta είναι κάτι χαρούμενο και σίγουρα δεν χρειάζεται καμία βελτίωση με φίλτρα ή με “ψηφιακά” φτιαγμένα χαμόγελα.

Μοιραστείτε τις στιγμές σας και να είστε υπερήφανοι που τις ζείτε έτσι. Χωρίς φίλτρα είναι πολύ καλύτερες.

Με πληροφορίες από Guardian