8 Ξένες σειρές που είναι μακράν καλύτερες από το Game of Thrones!

Το Game of Thrones είναι μια σειρά που σίγουρα γράφει τη δική της ιστορία και έχει πολλούς φανατικούς υποστηρικτές. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, μήπως είναι υπερτιμημένη τελικά;

Αν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό από το πολυσυζητημένο GoT δεν έχετε παρά να διαλέξετε μια από τις παρακάτω σειρές.

1. The Walking Dead (2010 – )
IMDb: 8,5/10
Η εν λόγω σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται ένα χρόνο πριν το GoT, δηλαδή το 2010, κι έως τότε ήταν η πιο διάσημη σειρά με εκατομμύρια θεατές να την παρακολουθούν φανατικά. Σκέψου η πρώτη σεζόν ξεκίνησε δειλά με 5 εκατομμύρια θεατές και στα ντουζένια της η πέμπτη σεζόν άγγιξε τα 17 εκατομμύρια! Οι χαρακτήρες είναι τρομεροί και η δράση συναρπαστική. Η ιστορία δε, βασίζεται σε κόμικ. Περιγράφει πώς συνέχισε η ζωή μετά την αποκάλυψη που συνέβη λόγω των ζόμπι.

2. Mr. Robot (2015 – )
IMDb: 8,6/10
Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2015 κι αφορά ένα νεαρό προγραμματιστή, τον Elliot, ο οποίος με τούτα και με εκείνα είναι φουλ αντικοινωνικός και συνδέεται με ανθρώπους μονάχα χακάροντάς τους! Εργάζεται σε μία εταιρεία ασφάλειας του κυβερνοχώρου, αλλά ταυτόχρονα και σε οργανώσεις του υποκόσμου με στόχο την καταστροφή της «εταιρικής Αμερικής». Ό,τι να ‘ναι δηλαδή. Από ότι καταλαβαίνεις υπάρχει τεράστια δράση κι ενδιαφέρον και πρέπει να τη δεις οπωσδήποτε.

3. Vikings (2013 – )
IMDb: 8,6/10
Ξεκίνησε να προβάλλεται το 2013 και συνεχίζει έως σήμερα. Από ότι καταλαβαίνεις έχει να κάνει με Βίκινγκς. Η σειρά βασίζεται στις περιπέτειες του μεγαλύτερου ήρωα (και γόη προσθέτω εγώ) της εποχής του, Ragnar Lothbrok. Είναι ένας φοβερός και τρομερός πολεμιστής, ο οποίος θέλει να γίνει ο βασιλιάς των Βίκινγκ. Φήμες λένε ότι είναι κι απόγονος του Οντίν, θεού του πολέμου. Το παιδί είναι διαμάντι λέμε, όπως και η σειρά.

4. Breaking Bad (2008 – 2013)
IMDb: 9,5/10
Η σειρά άρχισε να προβάλλεται το 2008 κι ολοκληρώθηκε το 2013. Η υπόθεσή της περιστρέφεται γύρω από τον Γουόλτερ Γουάιτ, ένα δάσκαλο χημείας, ο οποίος αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα. Όταν διαγιγνώσκεται πως βρίσκεται σε τελικό στάδιο καρκίνου των πνευμόνων, καταρρέει κι αποφασίζει να ασχοληθεί με τον κόσμο του εγκλήματος. Για να εξασφαλίσει ζωή και κότα για την οικογένειά του, αρχίζει να παράγει και να πουλάει μεθεμφεταμίνη μαζί με έναν πρώην μαθητή του. Τρεχάτε να τη δείτε!

5. House of Cards (2013 – )
IMDb: 8,9/10
Αγαπάμε τη σειρά ακόμη και μετά το σκάνδαλο που προέκυψε για τον Κέβιν Σπέισι. Ξεκίνησε να προβάλλεται το 2013 κι ανακοινώθηκε ότι ο έκτος κύκλος θα είναι κι ο τελευταίος. Η σειρά καταπιάνεται με τον Φράνκ Άντεργουντ, ενός αδίστακτου μέλους του αμερικανικού Κονγκρέσου και της φιλόδοξης γυναίκας του που είναι ικανοί να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα για να πετύχουν όσα θέλουν. Πολιτικό δράμα, απληστία, διαφθορά, σεξ και γενικότερα μία σύγχρονη απεικόνιση των πολιτικών πραγμάτων των μερών μας. Δες τη ασυζητητί.

6. Arrow (2012 – )
IMDb: 7,8/10
Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2013 και συνεχίζει έως σήμερα. Η πλοκή αφορά σ’ ένα δισεκατομμυριούχο, τον Όλιβερ Κουίν, ο οποίος ύστερα από ένα ναυάγιο θεωρείται νεκρός, ωστόσο αποκαλύπτεται ότι είναι ζωντανός σε ένα νησί του Ειρηνικού. Επιστρέφει στους δικούς του και επανασυνδέεται σιγά σιγά με τα αγαπημένα του άτομα, ωστόσο έχει προβληματάκια. Για παράδειγμα, η πρώην του τον κατηγορεί ότι σκότωσε την αδερφή της. Ε μπορείς να υποθέσεις, φαντάζομαι, τι γίνεται. Αν ναι, άρχισε να τη βλέπεις.

7. Stranger Things (2016 – )
IMDb: 9/10
Η σειρά άρχισε να προβάλλεται μόλις πέρσι. Πώς να το πω, δεν ξέρω. Είναι ΦΟΒΕΡΗ. Πρόκειται για μία ιστορία η οποία λαμβάνει δράση στη δεκαετία του ’80 στην πολιτεία Ιντιάνα των ΗΠΑ. Ένα αγόρι εξαφανίζεται δίχως λόγο κι αιτία και η οικογένεια, οι φίλοι και τα όργανα της δημόσιας τάξης το ψάχνουν σαν τρελοί. Στο παιχνίδι μπαίνουν ένα μικρό περίεργο κορίτσι, απόρρητα κυβερνητικά πειράματα και wtf υπερφυσικές δυνάμεις. Ξεκίνα τη χθες κιόλας.

8. Homeland (2011 – )
IMDb: 8,4/10
Άρχισε να προβάλλεται το 2011 και συνεχίζει έως και σήμερα. Είναι μία κλασική αμερικανική σειρά με πολιτικοκατασκοπευτικό χαρακτήρα. Πράκτορες της CIA, τρομοκρατία, ψυχολογικές εμμονές, απόρρητες πληροφορίες και δολιοφθορές είναι πολλά από τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται η σειρά. Πρόκειται για μία απίστευτα ενδιαφέρουσα σειρά που δε θα σε απογοητεύσει. Τσέκαρέ την.