7 Λάθη που δεν πρέπει να κάνετε στα πρώτα ραντεβού, για να έχετε και επόμενα

Τα πρώτα ραντεβού δεν είναι μια εύκολη υπόθεση κι αυτό γιατί είναι οι στιγμές που βρισκόμαστε τετ α τετ με το wanna be έτερον ήμισυ και προσπαθούμε να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε.

Έτσι λοιπόν, είναι φυσιολογικό να γίνουν και λάθη που ναι, αν είχαμε το χρόνο να τα σκεφτούμε εκείνη τη στιγμή, προφανώς και θα τα είχαμε αποφύγει. Καθώς, όμως, δεν υπάρχει εγχειρίδιο διαχείρισης των ραντεβού, είμαστε «καταδικασμένοι» να έχουμε και τις άτυχες στιγμές μας.

Ωστόσο, η καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας Terri Orbuch και η συγγραφέας του βιβλίου «The Breakup Bible», Rachel Sussman, μιλώντας στο Buzzfeedέδωσαν μια αρκετά κατατοπιστική λίστα με όσα μπορούμε να αποφεύγουμε να κάνουμε στα πρώτα ραντεβού, αν θέλουμε να υπάρξουν και επόμενα και γενικά η σχέση να έχει μέλλον.
1) Ψάχνουμε πληροφορίες στα social media 

Δεν είναι σοφό να αναζητούμε στοιχεία για τον άνθρωπο που ξεκινάμε να βγαίνουμε στα social media κι αυτό γιατί κινδυνεύουμε να πέσουμε σε συνωνυμία, ψευδείς πληροφορίες και οι παρεξηγήσεις δεν αργούν να γίνουν. Εξάλλου, αν μάθετε όσα θέλετε από το διαδίκτυο, τι θα πείτε από κοντά;
2) Μιλάμε για πρώην σχέσεις 

Δεν ξεκινάμε κάτι καινούριο, μιλώντας για το παλιό, ούτε καν σαν εμπειρία. Δε μας κάνει πιο θελκτικούς να μιλάμε για μια τελειωμένη σχέση του παρελθόντος, το αντίθετο.

3) Αποκαλύπτουμε πολλά για εμάς με το «καλησπέρα» 

Ένα από τα βασικά συστατικά επιτυχίας των ραντεβού είναι να υπάρχει και το σχετικό σασπένς και να συντηρείται ένα ενδιαφέρον για τα επόμενα. Αν πάμε ως ανοιχτό βιβλίο από τα πρώτα ραντεβού και μιλάμε πολύ για τον εαυτό μας, αφενός κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε εγωκεντρικοί, αφετέρου μπορεί να «τρομάξει» τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας.

4) Πιστεύετε ότι το πρώτο ραντεβού δεν πήγε καλά αν δεν φιληθείτε 

Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να νιώσουν άνετα και να εκφραστούν με αυτό τον τρόπο. Επίσης, για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω το φιλί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη σχέση τους με τον άλλο. Ο σοφός λαός το έχει πει πολύ περιγραφικά: «Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι».

5) Δε μιλάτε στο τηλέφωνο, μόνο με μηνύματα 

Ο αυθορμητισμός, ειδικά τον πρώτο καιρό της σχέσης, είναι ένα στοιχείο που δίνει επιπλέον ενδιαφέρον και εντυπωσιάζει (μέχρι ενός ορισμένου σημείου βέβαια). Αν δεν πάρετε την πρωτοβουλία να καλέσετε το ταίρι σας στο τηλέφωνο και απλώς επικοινωνείτε με γραπτά μηνύματα, πώς θα αναπτύξετε οικειότητα μεταξύ σας;

6) Αν δεν εμφανιστεί μια μέρα νομίζετε ότι σας απέρριψε 

Τα πρώτα ραντεβού είναι η αρχή. Και η αρχή δεν πρέπει ποτέ να είναι πιεστική (όχι ότι πρέπει να είναι η μέση δηλαδή). Είναι πολύ λογικό να θέλει να σας αφήσει χώρο και χρόνο για τον εαυτό σας, να σκεφτείτε πώς περάσατε την προηγούμενη μέρα ή απλώς να μην ιδωθείτε και να μην μιλήσετε. Εξάλλου, αν τόσο πολύ το έχετε ανάγκη, στείλτε εσείς ένα μήνυμα ή πάρτε ένα τηλέφωνο.

7) Πηγαίνετε στο πρώτο ραντεβού με μία λίστα από κριτήρια που πρέπει να πληροί ο άλλος 

Δεν είναι κακό να έχετε συγκεκριμένα standards για τους ανθρώπους που θέλετε στη ζωή σας. Κακό είναι να τα τηρείτε κατά γράμμα και να μην παρεκκλίνετε καθόλου από αυτά, ειδικά αν ένας άνθρωπος σας ενδιαφέρει. Δεν είναι έρωτας αν είναι τικ σε ερωτηματολόγιο. Χαλαρώστε και αφήστε τη στιγμή να σας οδηγήσει.