7 Ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα ξύλινα καφάσια

Τα ξύλινα τελάρα και καφάσια είναι πιο γνωστά για τη μαναβική τους χρήση, καθώς μέσα σε αυτά μπορεί να αποθηκεύσει και να μεταφέρει κάποιος φρούτα και λαχανικά. Επειδή, όμως, τα περισσότερα αντικείμενα έχουν πάνω από μία χρήσεις και με μία μόνο μικρή αλλαγή μπορούν να μεταμορφωθούν και να γίνουν μέρος της διακόσμησης του σπιτιού σας, δείτε προσεκτικά τις παρακάτω ιδέες και ξεκινήστε να γεμίζετε τα δωμάτιά σας με ξύλινα καφάσια.

Έπιπλο Βιτρίνα
7 Ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα ξύλινα καφάσια

Αν θέλετε ένα σύγχρονο και μοντέρνο έπιπλο-βιτρίνα, στο οποίο θα έχετε αποθηκεύσει το σερβίτσιο με τα πιάτα και τα ποτήρια σας, άλλα προϊόντα οικιακής χρήσεις ή διακοσμητικά στοιχεία, όπως ένα βάζο και μία γλάστρα με ένα φυτό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4 ξύλινα τελάρα, τα οποία θα έχετε τοποθετήσει το ένα πάνω στο άλλο. Μπορείτε να προσθέσετε ακριβώς δίπλα, 4 ακόμη ξύλινα τελάρα για να φαίνεται πιο μεγάλη η κατασκευή σας. Για να είναι σταθερή, εφόσον θα έχετε τοποθετήσει εύθραυστα αντικείμενα, φροντίστε να την βιδώσετε με μεγάλες βίδες και ένα ηλεκτρικό τρυπάνι στον τοίχο. Για ακόμα πιο μοντέρνο και κομψό αποτέλεσμα, βάψτε τα τελάρα στο χρώμα που εσείς θέλετε με χρώμα σε μορφή σπρέι.

Βιβλιοθήκη
7 Ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα ξύλινα καφάσια

Τοποθετήστε τα ξύλινα καφάσια το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε ο πάτος τους να ακουμπά στον τοίχο. Εκμεταλλευτείτε τον εσωτερικό χώρο που δημιουργείται για να βάζετε εκεί κάθετα ή και οριζόντια τα βιβλία σας. Μπορείτε να γεμίσετε μια ολόκληρη γωνιά του σπιτιού σας με αυτόν τον τρόπο και να διακοσμείτε κάθε ξεχωριστό ορθογώνιο κουτί της βιβλιοθήκης σας με ξεχωριστή κατηγορία βιβλίων ή με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Η επιλογή είναι δική σας! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ξύλινα καφάσια.

Παπουτσοθήκη
7 Ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα ξύλινα καφάσια

Σε κάθε σπίτι, το σύνολο των παπουτσιών για κάθε εποχή όλων των μελών της οικογένειας είναι μεγάλο. Φτιάξτε πρωτότυπες επιτοίχιες παπουτσοθήκες, τοποθετώντας και βιδώνοντας οριζοντίως ξύλινα καφάσια στον τοίχο. Μπορείτε σε κάθε καφάσι να βάζετε τα παπούτσια σας ανά κατηγορίες είτε σκέτα είτε μέσα στα κουτιά τους. Μπορείτε, μάλιστα, να βάζετε εναλλάξ τα καφάσια με τρόπο που η βάση του ενός να ακουμπά στον τοίχο και η βάση του άλλου να ακουμπά, ακριβώς πάνω στο προηγούμενο καφάσι, για να φτιάξετε έτσι και κρυμμένες, συρταρωτές θήκες για τα παπούτσια σας.

Χώρος αποθήκευσης
7 Ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα ξύλινα καφάσια

Μετατρέψτε ένα ξύλινο καφάσι σε χώρο αποθήκευσης αγαπημένων σας πραγμάτων. Μπορείτε, επίσης, να το βάψετε με χρώμα σπρέι, να του τοποθετήσετε όμορφα και κομψά χερούλια στο πλάι για να το μεταφέρετε πιο εύκολα, να το γεμίσετε με μαξιλάρια και μια ζεστή φλις κουβέρτα και να το τοποθετήσετε δίπλα από τον καναπέ σας. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τακτοποιημένα πάντα δίπλα σας μια ζεστή κουβέρτα τις κρύες νύχτες του χειμώνα που κάθεστε στο σαλόνι σας.

Κομοδίνο
7 Ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα ξύλινα καφάσια

Μετατρέψτε 2 ξύλινα καφάσια σε διακοσμητικό κομοδίνο. Μπορείτε να τα βάψετε με χρώμα σπρέι για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του υπνοδωματίου. Στη συνέχεια, βιδώστε τα δύο καφάσια μεταξύ τους κάθετα, στις δύο πλαϊνές πλευρές τους και το κομοδίνο σας είναι έτοιμο να το διακοσμήσετε με βιβλία, κορνίζες, ένα φωτιστικό και το αγαπημένο σας ξυπνητήρι.

Όλο το δωμάτιο
7 Ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα ξύλινα καφάσια

Χωρίς υπερβολές μπορείτε να συνδυάσετε όλες τις παραπάνω ιδέες για να φτιάξετε ένα δωμάτιο, αποκλειστικά, από διακοσμητικά ξύλινα καφάσια. Αν ετοιμάζετε το φοιτητικό σας σπίτι, σκεφτείτε πώς τα ξύλινα τελάρα, μπορούν να σας χρησιμεύσουν για βιβλιοθήκη, κομοδίνο, μέχρι και κρεβάτι, αν τοποθετήσετε οριζοντίως περίπου 12 καφάσια για ένα μονό στρώμα και κρεβάτι. Μπορείτε τα καφάσια αυτά κάτω από το στρώμα να τα εκμεταλλευτείτε και ως, επιπλέον, αποθηκευτικούς χώρους, αφού μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι εσείς θεωρείτε απαραίτητο. Προσέξτε, μόνο, τα καφάσια που θα τοποθετήσετε κάτω από το στρώμα να είναι γερά και από παχύ κομμάτι ξύλου για να αντέχουν το βάρος.

 
Πηγή: spirossoulis.com