5 Ιδέες για να έχετε τέλεια σκιά στη βεράντα σας

Βεράντα το καλοκαίρι. Παράδεισος και κόλαση, εδώ. «Παράδεισος» γιατί σε αυτή απολαμβάνουμε τις πιο χαλαρές ώρες της ημέρας και τα πιο δροσερά βράδια και «κόλαση» όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και δεν υπάρχει η κατάλληλη σκίαση.

Η διαρρύθμιση της βεράντας γίνεται με γνώμονα τα τετραγωνικά της αλλά και τις ανάγκες μας. Με μεράκι μπορεί να δημιουργηθεί ένας μικρός παράδεισος δροσιάς στο σπίτι, ένας χώρος όπου θα μπορείτε με ασφάλεια να περνάτε ευχάριστες στιγμές. Σίγουρα υπάρχει πάντα η πολύτιμη βοήθεια των ειδικών στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς αν νιώθεις ότι θέλεις να τους συμβουλευτείς. Υπάρχει όμως και το μεράκι σου και η δημιουργικότητά σου που μπορούν να κάνουν θαύματα.

Στη μάχη που δίνουμε κάθε καλοκαίρι για λίγη δροσιά στη βεράντα έχουμε και συμμάχους. Αν δεν θέλετε να καταφύγετε σε τέντες για να προφυλαχθείτε από τον ήλιο μπορείτε να επιστρατεύσετε οικονομικούς τρόπους σκίασης. Το κόστος δεν θα είναι μεγάλο και εσείς θα καταφέρετε να διαμορφώσετε ένα δροσερό καταφύγιο ακόμα και τις πολύ ζεστές ώρες της ημέρας.

Ενας τρόπος είναι η τοποθέτηση ομπρέλας που μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη για τον κήπο και το σπίτι σας. Μπορείτε ακόμα να τοποθετήσετε καλάμι σε ρολό (στόρια από μπαμπού) που αποτελεί μια μη δαπανηρή επιλογή.

Σύμμαχος στη δροσιά μπορεί να είναι πάντα και η ίδια η φύση. Μπορείτε να επιστρατεύσετε τη βοήθεια φυτών που θα δημιουργήσουν γωνιές δροσιάς. Οι κουρτίνες, όπως θα δείτε παρακάτω, μπορούν να σας βοηθήσουν, επίσης, να προστατευτείτε και να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο. Δείτε τα παραδείγματα που ακολουθούν.

1) Τοποθέτηση ομπρέλας
 

Hot Summer Sun protection!

A post shared by Aphro Gkiouris (@aphrogranger) on

Love this color combo and texture of the #tikiumbrella 🌴☀️⛱

A post shared by Lanai Living (@lanai.living) on

Beach #sunnyday☀ #beach #corfú #sidari #holidays #summer #summerumbrella

A post shared by Anna Kwitniewska (@anna_kwitniewska) on

2) Πρασινάδα

SunflowerWatch 2017: July 11 – 3 feet, 1 inch #sunflower #balcony #balconygarden #balconyflowers

A post shared by Jennifer Rock (@jenniferrock) on

3) Koυρτίνες

🌞

A post shared by Villa Costa Studios (@villacostasifnos) on

4) Καλάμι σε ρολό- 5) Πανί σκίασης

Thinking of doing this off my kitchen outside #bamboopergola #outdoorliving #design

A post shared by CC (@rhyscameronstudio) on

Πηγή: bovary.gr