3 Εναλλακτικοί τρόποι να στολίσετε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

Έρχεται εκείνη η εποχή του χρόνου που σιγά σιγά όλοι στολίζουν για να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα. Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν έλατο και στολίδια από την προηγούμενη χρονιά, τότε δεν αντιμετωπίζετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Αν, πάλι, έχετε μετακομίσει πρόσφατα, ο χώρος σας είναι περιορισμένος και δεν μπορείτε να βάλετε έλατο σε αυτόν ή απλά δεν έχετε τα χρήματα για να το αγοράσετε μαζί και με όλα τα υπόλοιπα στολίδια (γιατί είναι αρκετά έξοδα αυτά, ας μη γελιόμαστε), τότε μπορείτε να ακολουθήσετε μία από τις παρακάτω εναλλακτικές που δεν απαιτούν πολύ χώρο και χρήμα.

1) Μπάλες πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού

Θα χρειαστείτε σαφώς λιγότερες απ’ ό,τι να στολίζατε ένα ολόκληρο έλατο αλλά και πάλι θα έχετε ένα όμορφα στολισμένο σαλόνι και θα έχετε μπει στο κλίμα των εορτών. Προτιμήστε χρώματα που να μπορούν να συνδυαστούν με υπόλοιπα χρώματα του σαλονιού, ώστε να μη χρειαστεί να τις αλλάζετε κάθε χρόνο. Σε αυτό το μοτίβο, μπορείτε να προσθέσετε και μερικά κεριά με ελάχιστη χρυσόσκονη (η πολλή χρυσόσκονη θέλει συχνό ξεσκόνισμα και δεν είμαστε για τέτοια).

2) Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια

Μια ακόμα εύκολη και οικονομική λύση που θα σας βάλει για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων. Μπορείτε να τα βρείτε οπουδήποτε και σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Είτε περιμετρικά στους τοίχους του σαλονιού, είτε τυλιγμένα σε κάποιο φωτιστικό δαπέδου, ριγμένα σε κάποιο βάζο ή ακόμα και περασμένα γύρω από τις μπάλες που θα έχετε βάλει προηγουμένως στο τραπεζάκι (ακριβώς από πάνω), είναι μια όμορφη και λαμπερή ιδέα, ελάχιστα κοστοβόρα.

3) Χριστουγεννιάτικο στεφάνι και κάλτσες

Ιδανική εναλλακτική αν έχετε τζάκι, αφού και το χαρακτηριστικό στεφάνι των Χριστουγέννων και οι κόκκινες κάλτσες του Άι Βασίλη «δένουν» εξαιρετικά με το τζάκι. Οικονομικά και τα δύο, μπορούν να δώσουν μια νότα γιορτινή στο χώρο σας, χωρίς να πιάνουν ολόκληρα τετραγωνικά. Επιπλέον, το στεφάνι με το γκι μπορεί να στολίσει και την εξώπορτα του σπιτιού σας.

3 εναλλακτικοί τρόποι να στολίσετε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία 3 εναλλακτικοί τρόποι να στολίσετε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

Πηγή: huffingtonpost.gr