15 Πολύ συνηθισμένα πράγματα που όμως απαγορεύεται δια νόμου να κάνετε (ή να έχετε) σε άλλες χώρες

Πράγματα που σε μια χώρα μπορεί φαίνονται τόσο συνηθισμένα και να τα κάνουμε σχεδόν ασυναίσθητα, σε άλλες χώρες μπορεί να απαγορεύονται όπως πχ να αγοράσετε δαντελωτά εσώρουχα ή να ξελαφρώσετε το πορτοφόλι σας δίνοντας στο περίπτερο όλα σας τα κέρματα. Και μην πάει το μυαλό σας μόνο σε χώρες του αραβικού κόσμου όπου υπάρχουν πολλές- περίεργες για τον δυτικό κόσμο- απαγορεύσεις οι οποίες υπαγορεύονται για λόγους θρησκείας γιατί όπως θα δείτε στη λίστα που ακολουθεί, πάρα πολλές αφορούν ευρωπαϊκές.

Τι απαγορεύεται λοιπόν και που (και μάλλον με κάποιες απαγορεύσεις θα συμφωνήσουμε):

 1. Ισλανδία: Η λειτουργία στριπτιτζάδικων από το 2010 (και ναι είναι η μόνη χώρα που δεν θέλει να βγάζει κανείς χρήματα εκμεταλλευόμενος τα γυμνά σώματα ανδρών και γυναικών)
 2. Ρωσία, Καζακστάν, Λευκορωσία: Τα δαντελωτά εσώρουχα (τα ρούχα που αγγίζουν το σώμα θα πρέπει να είναι κατά 6% τουλάχιστον, βαμβακερά. Υπήρχαν ανησυχίες πως δεν αναπνέει επαρκώς το δέρμα)
 3. Ιταλία (αλλά μόνο στη Ρώμη):Τα χρυσόψαρα μέσα σε γυάλινα, σφαιρικού σχήματος μπολ (σύμφωνα με επιστήμονες περιορίζει το οξυγόνο τους και μπορεί να τυφλωθούν)
 4. Καναδάς: Η στράτα για μωρά, από το 2004 (έχει απαγορευθεί ακόμη και η πώληση ή αγορά τους)
 5. Ιταλία (μόνο στη Ρώμη): Να μην βγάζεις βόλτα τον σκύλο σου (όσοι δεν φροντίζουν για την ανακούφιση του κατοικίδιου τους και την καλή του υγεία από το 2005 και μετά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο επιβολής προστίμου 500 δολαρίων)
 6. Σιγκαπούρη: Η τσίχλα. Και το μάσημα και η πώληση ή αγορά (το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 100.000 δολάρια!)
 7. Πορτογαλία, Δανία, Ισλανδία: Κάποια ονόματα που μπορεί να θέλατε να δώσετε στο μωρό σας. Για την ακρίβεια υπάρχουν και λίστες με προεγκεκριμμένα ονόματα (στην περίπτωση της Πορτογαλίας απαγορεύεται να δώσετε σε ένα μωρό, όνομα που δεν προσδιορίζει το φύλο του, στη Δανία απαγορεύονται ονόματα που μπορεί να προκαλέσουν ψυχικό τραύμα τα παιδιά. Κάτι ανάλογο και στην Ισλανδία ενώ ζητούν από τους γονείς να δίνουν στα παιδιά τουλάχιστον ένα και έως τρία ονόματα)
 8. Καναδάς: Να ξοδεύεις πολλά κέρματα. Για την ακρίβεια το επιτρεπτό όριο είναι 25 penies ανά συναλλαγή (στο πλαίσιο της πολιτικής σταδιακής κατάργησης των κερμάτων)
 9. Σαουδική Αραβία και Πακιστάν: Ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου(επειδή δεν είναι μουσουλμανική γιορτή -αν και σε άλλες χώρες δεν έχουν πρόβλημα)
 10. Ρωσία: Η λειτουργία ανώνυμων blogs με περισσότερους από 3.000 επισκέπτες την ημέρα (τα γνωστά θέματα λογοκρισίας)
 11. Αυστραλία: Η δημιουργία και κοινοποίηση memes (δεν υπάρχει νόμος που να αφορά τα memeς αλλά στην πράξη απαγορεύεται εξαιτίας της πολύ αυστηρής νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων)
 12. Σουηδία: Οι διαφημίσεις που απευθύνονται σε παιδιά (από τη δεκαετία του ’90 απαγορεύονται οι τηλεοπτικές διαφημίσεις που απευθύνονται σε παιδιά μικρότερα των 12 ετών και γενικά δεν προβάλλονται ποτέ πριν ή μετά από παιδικά προγράμματα)
 13. Ινδονησία και Σαουδική Αραβία: Ο αυνανισμός (στην πρώτη προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και 32 μηνών στη Σ.Αραβία υπήρχαν και περιπτώσεις φυλάκισης έως και τριών και μαστίγωμα)
 14. Ιαπωνία: Η αδιαφορία των υπεύθυνων εταιρειών και κρατικών υπηρεσιών για τους υπέρβαρους υπαλλήλους τους (για την ακρίβεια οι εταιρείες έχουν την υποχρέωση να μετρούν τη μέση υπαλλήλων ηλικίας 40 έως 74 ετών και να τους δίνουν διατροφικές συμβουλές εάν είναι υπέρβαροι, με στόχο να χάσουν τα επιπλέον κιλά. Διαφορετικά επιβάλλονται πρόστιμα. Στόχος, η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας)
 15. Γερμανία και Αυστρία: Οι μιμήσεις του Χίτλερ (για ευνόητους λόγους).

Πηγή: huffingtonpost.gr