Πρόστιμο 20.000 ευρώ σε Ρώσο που χάραξε το όνομά του στο Κολοσσαίο

Ο τουρίστας καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή – Σοβαρή η φθορά του τοίχου, σύμφωνα με επόπτρια του μνημείου

Ενθουσιασμένος από την ομορφιά του Κολοσσαίου, ένας Ρώσος τουρίστας αποφάσισε να αφήσει το δικό του σημάδι στο ιστορικό μνημείο της ιταλικής πρωτεύουσας.

colloseum_sign

Έτσι, με τη βοήθεια μίας πέτρας ο 42χρονος ταξιδιώτης χάραξε σε εσωτερικό τοίχο του Κολοσσαίου το αρχικό γράμμα του ονόματός του, πριν τον εντοπίσουν οι αρμόδιοι της ασφαλείας.

Επόπτης ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές όταν είδε τον άνδρα να «γράφει» το γράμμα «Κ» στον τοίχο κι οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο συλλαμβάνοντας τον τουρίστα.

Ο άνδρας καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ θα πρέπει να καταβάλει μέσα σε τρεις μήνες πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ για τη ζημιά που προκάλεσε.

Στο μεταξύ, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης της ζημιάς με την αρμόδια επόπτρια να υποστηρίζει ότι πρόκειται για σοβαρή φθορά.

Το περιστατικό αυτό είναι το πέμπτο μέσα στο έτος, καθώς και άλλοι ταξιδιώτες έχουν αφήσει το δικό τους… στίγμα στο μεγαλοπρεπές μνημείο.

πηγή: protothema.gr