Ξεφορτίζει εύκολα το κινητό σας; Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε

Τελειώνει πολύ γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας και δεν μπορείτε να καταλάβετε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Βρήκαμε όλους τους πιθανούς λόγους και σας τους παρουσιάζουμε.
Μήπως κάνετε κάτι από τα παρακάτω;

Το φορτίζετε στο 100%:
Μπορεί να έχετε ακούσει πως το κινητό πρέπει να φορτίζεται στο 100% αλλά αυτό είναι μια λανθασμένη πρακτική. Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να διατηρείτε την μπαταρία του κινητού σας ανάμεσα στο 30-80% και να το φορτίζετε λίγο και σε δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αφήνετε το κινητό σας να ξεφορτίζει εντελώς:
Άλλος ένας μύθος που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια είναι πως το κινητό πρέπει να το βάλετε στην πρίζα αφού πρώτα κλείσει. Φροντίστε να φορτίστε το κινητό σας όταν πλησιάζει να κλείσει αλλά πριν κλείσει εντελώς. Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να αφήνετε το κινητό να αποφορτίζεται εντελώς μόνο μια φορά στους 2 μήνες για αναβάθμιση της μπαταρίας.

Υπερθερμαίνετε την μπαταρία σας:
Δυστυχώς η πολύωρη χρήση του κινητού σας οδηγεί στην υπερθέρμανση της μπαταρία. Ειδικά οι μπαταρίες των iPhone ζεσταίνονται πολύ γρήγορα και πρέπει να τις διατηρείτε σε θερμοκρασία μεταξύ 32-95 βαθμών. Υπάρχουν εφαρμογές που μετράνε τη θερμοκρασία της μπαταρίας και μπορούν να σας γλιτώσουν από τα χειρότερα.
Tip Σε περιοχές που το σήμα είναι ασθενές βάλτε αμέσως το κινητό σας σε Airplane mode γιατί αλλιώς θα ξεφοριστεί πολύ πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή το κινητό καταβάλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια να συνδεθεί στο Wi-Fi όταν το σήμα είναι ασθενές. Έτσι καταναλώνεται μεγαλύτερη ποσότητα μπαταρίας.

Χρησιμοποιείτε ασύρματους φορτιστές συχνά:
Μπορεί οι ασύρματοι σας «λύνουν» τα χέρια αλλά δυστυχώς υπερθερμαίνουν την μπαταρία σας. Οπότε χρησιμοποιήστε τους μόνο όταν σε εξαιρετικά μεγάλη ανάγκη.
Φορτίζετε το κινητό σας όταν το έχετε μέσα στη θήκη του:
Είναι λάθος να φορτίζετε το κινητό σας ενώ είναι στη θήκη του, γιατί έτσι υπερθερμαίνεται γρηγορότερα και ευκολότερα. Βγάλτε τη θήκη για να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στη φόρτιση.

Tip
Το GPS είναι μια από τις εφαρμογές του κινητού που «καταναλώνουν» πολύ μπαταρία. Χρησιμοποιήστε το λοιπόν, με μέτρο αν δεν θέλετε να φορτίζετε όλη την ώρα το κινητό σας.
Μην αφήνετε το κινητό σας αφόρτιστο για πολύ καιρό:
Τα εφεδρικά κινητά που δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά, θα πρέπει και πάλι να φορτίζονται τακτικά μέχρι τουλάχιστον το 50%. Οι μπαταρίες αποδυναμώνονται όταν τα κινητά μένουν αφόρτιστα για μεγάλο διάστημα.

Χρησιμοποιείτε λάθος φορτιστή:
Κάθε κινητό έχει το δικό του φορτιστή και καλό θα ήταν να μην τον δοκιμάζετε συχνά με άλλους φορτιστές. Η φόρτιση με φορτιστές που δεν είναι κατάλληλοι για το κινητό σας μπορεί να το υπερφορτίσουν και να το χαλάσουν.