Μπανόφι με καραμέλα και μπισκότα

Το μπανόφι είναι ένα αγαπημένο γλυκό. Εύκολο στην παρασκευή του και δροσερό ειδικά αν το αφήσετε για αρκετή ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Σε αυτή τη συνταγή δένει τέλει με την καραμέλα και τα μπισκότα δημιουργώντας ένα… θεϊκό αποτέλεσμα!

Για τη βάση θα χρειαστείτε

  • 250γρ. ‏μπισκότα τύπου digestive
  • 100γρ. ‏βούτυρο

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

  • 3 ‏ώριμες μπανάνες
  • 1 συσκευασία ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 300ml ‏κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και το αφήνετε να κρυώσει.
  2.  Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε με το βούτυρο, προσθέτουμε στα βάζα σας και βάζετε στο ψυγείο.
  3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ και βάζετε στο ψυγείο.
  4. Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας, αφήνετε να κρυώσει για λίγη ώρα.
  5. Κόβετε τις μπανάνες μας σε ροδέλες.
  6. Στήνετε το γλυκό μας βγάζοντας από το ψυγείο το βάζο με το μπισκότο μας,προσθέτετε τις μπανάνες,στην συνέχεια την καραμέλα σας ,την σαντιγί και τέλος τρίβετε σοκολάτα από επάνω.

πηγή: ionsweets.gr