Αγώνας στα μέτρα των “Διάσημων” – Καμμένοι από χέρι οι “Μαχητές”

Ενώ κοινό και ομάδες περιμένανε με αγωνία το χτεσινό αγώνα ασυλίας η παραγωγή επέλεξε για αυτόν ένα παιχνίδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Διάσημων. Πριν ξεκινήσει ο αγώνας για την ασυλία οι Μαχητές φαίνονταν να έχουν πλεονέκτημα καθώς ήταν χορτασμένοι, με καλύτερη ψυχολογία και με αριθμητική υπεροχή. Όταν όμως είδαμε το στίβο μάχης που είχε επιλεγεί όλοι καταλάβαμε ότι καμία ελπίδα δεν είχαν οι Μαχητές όχι μόνο να κερδίσουν αλλά ούτε να παλέψουν καν. Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τα προγνωστικά αφού ο αγώνας έληξε με νίκη των Διάσημων με 10-1. Τη μοναδική νίκη για τους μαχητές πέτυχε η Σάρα εναντίον – ποιας άλλης; – της Λάουρας.

Ο αγώνας που έκρινε την ασυλία απαιτούσε πρωτίστως δύναμη και σχεδόν τίποτε άλλο. Ίσως και λίγο μυαλό, ώστε να καταλαβαίνει κανείς πώς πρέπει να βάλει σωστά όλη τη δύναμη τους σώματός του στη δοκό.

Αγώνας στα μέτρα των

Αν εξαιρέσουμε το Βασάλο οι Μαχητές δεν είχαν ούτε ένα παίκτη που θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί στη δύναμη με παίκτη των Διάσημων. Σε όλα τα αθλήματα δύναμης οι παίκτες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τα κιλά τους για προφανείς λόγους. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα οι βαρύτεροι παίκτες των Διάσημων πήραν “παραμάζωμα” τους ελαφρείς Μαχητές κερδίζοντας με… περίπατο. Άδικη η επιλογή του αγωνίσματος δεν έμεινε ασχολίαστη στα κοινωνικά δίκτυα που ξεσπάθωσαν κατά της παραγωγής.

Που είναι η αδικία

Το αγώνισμα απαιτούσε ωμή δύναμη, την οποία διέθεταν αρκετά οι Διάσημοι λόγω σωματοδομής αλλά και κιλών. Δεν χρειαζόταν τίποτε άλλο. Ούτε δεξιοτεχνία, ούτε ευστοχία, ούτε καν τύχη. Επειδή μερικοί αναφέρουν ότι τα περισσότερα αγωνίσματα έως τώρα ευνοούσαν τους γρήγορους και ντελικάτους παίκτες να επισημάνουμε ότι στα περισσότερα υπήρχε το στοιχεία της δεξιοτεχνίας, της ευστοχία ή της τύχης. Δηλαδή ακόμη κι αν ο γρήγορος παίκτης αποκτούσε πλεονέκτημα στη συνέχεια έπρεπε να συμπληρώσει ένα παζλ ή να πετύχει ένα στόχο γεγονός που πολλές φορές έδωσε τη νίκη σε πιο αργούς παίκτες.

Στο χτεσινό αγώνισμα ο δυνατότερος (ή μάλλον ο βαρύτερος) κέρδιζε για πλάκα τη νίκη και όλως τυχαίως τα δεδομένα ήταν υπέρ των Διάσημων. Ακόμη και στην περίπτωση που ένα επόμενο αγώνισμα περιλαμβάνει μόνο ταχύτητα (πχ τρέξιμο 100 μέτρων) οι Διάσημοι διαθέτουν και γρήγορους παίκτες (Αγγελόπουλος, Βαλαβάνη, Χρανιώτης) ενώ στο χθεσινό οι Μαχητές διέθεταν μόνο έναν δυνατό (τον οποίο κατατρόπωσε ο “οδοστρωτήρας” Μπο)!

Ελπίζουμε οι επόμενες επιλογές να μας χαρίσουν πιο αμφίρροπους αγώνες.