Survivor: Ήττα για Ελλάδα από την Τουρκία

Το πρώτο ελληνοτουρκικό “παιχνίδι φιλίας” στο Survivor έληξε με ήττα για τα γαλανόλευκα χρώματα.

Στην πολυαναμενόμενη δοκιμασία, οι Τούρκοι παίκτες του Survivor, μεταξύ των οποίων και δύο πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο Ιλχάν Μανσίζ και ο Σερχάτ Ακίν, επικράτησαν με 10-7 της ενωμένης ομάδας “Διάσημων” και “Μαχητών”, σε έναν δύσκολο στίβο μάχης, που απαιτούσε μεγάλη ισορροπία, εκτός από ταχύτητα.

Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Γιώργος Αγγελόπουλος νίκησε και στους τρεις αγώνες του με Τούρκο αντίπαλο, ενώ από μία νίκη έκαναν ο Κωνσταντίνος Βασάλος, η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, ο Κώστας Αναγνωστόπουλος και ο Μάριο Πρίαμος Ιωαννίδης. Ο πολίστας του Υδραϊκού, Κώστας Κοκκινάκης, δεν αγωνίστηκε, όπως και οι Γιάννης Σπαλιάρας και Μπο.

Το έπαθλο για τον νικητή ήταν ένα τραπέζι με φαγητά που είναι κοινά στις δύο χώρες, όπως γύρος, κεφτεδάκια, ντολμαδάκια, πιλάφι, ιμάμ μπαϊλντί και μπακλαβάς, υπό τους ήχους του Τούρκου τραγουδιστή Φαίδων, ο οποίος μιλάει και τραγουδάει και στα ελληνικά!

Μετά από πρόταση του Μανσίζ, πάντως, τη βραδιά αυτή θα την απολαύσει και η ηττημένη ομάδα, στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Επιπλέον, η νικήτρια τουρκική ομάδα κέρδισε μία εβδομάδα διακοπές στη Μύκονο, ενώ σε περίπτωση που κέρδιζε η ελληνική… μεικτή Survivor θα περνούσε μία εβδομάδα στην Αλικαρνασσό.

Θα ακολουθήσει μία αντίστοιχη δοκιμασία (πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα) και σε περίπτωση που νικήτρια αναδειχθεί η ελληνική ομάδα, τότε θα διεξαχθεί κι ένας τρίτος γύρος, πολύ πιο σύντομος, όπως ανακοίνωσαν οι παρουσιαστές.

Αναμενόμενη η ήττα – Πιο αθλητικοί οι Τούρκοι

Η αποστολή των Ελλήνων παικτών ήταν από την αρχή δύσκολη και η δυναμικότητα των Τούρκων μεγαλύτερη.

1. Οι Τούρκοι παίκτες ήταν γενικά πιο καλοί παίκτες. Κορυφαίοι αθλητές και σε καλές ηλικίες (όχι στα 42 του Κοκκινάκη για παράδειγμα). Πρώην ή και νυν επαγγελματίες σε δυναμικά αθλήματα.

2. Οι Τούρκοι είναι γενικά πιο προετοιμασμένοι για το Survivor, ψυχολογικά και σωματικά. Πάνε εκεί με άλλο σκεπτικό από το χαβαλετζίδικο το δικό μας. Αφιονισμένοι και φιλόδοξοι. Το τουρκικό Survivor παίζεται επί σειρά ετών και έτσι αντιμετωπίζεται εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι εδώ.

3. Πολλοί δυνατοί παίκτες από το ελληνικό Survivor αποχώρησαν στο μεταξύ. Για παράδειγμα ο Χούτος, που ήταν επιπέδου των Τούρκων ποδοσφαιριστών του παιχνιδιού, ο Χανταμπάκης, που πήγαινε καλά αγωνιστικά, αλλά και τα κορίτσια Κολιδά και Παπαδοπούλου θα μπορούσαν να σταθούν απέναντι στις «Ζίνες» των Τούρκων. Όμως το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό επέλεξε με βάση τους «χαρακτήρες» και τις «συμπεριφορές» – καλώς ή κακώς. Στο τουρκικό έμειναν οι πιο δυνατοί, αν και μάλλον όλοι είναι δυνατοί. Κατά πώς φαίνεται δηλαδή «παίκτες» τύπου Σπαλιάρα θα συλλαμβάνονταν αν πήγαιναν να κάνουν αίτηση και περιπτώσεις σαν της Λάουρας, εάν εκδήλωναν ενδιαφέρον θα φωνάζανε οι Τούρκοι τον γιατρό για να τις κοιτάξει – καλώς ή κακώς πάντα.

4. Ο στίβος ευνοούσε τους Τούρκους, οι οποίοι ήταν πλήρης ομάδα και είχαν εναλλακτικές. Παίκτες γρήγορους, ευέλικτους και δυνατούς. Από τους δικούς μας ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα εκείνοι που μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Σε ένα πιο σύνθετο παιχνίδι όμως είναι μάλλον πιθανόν να έχουμε περισσότερες ελπίδες…