Τι είναι το κιμτσί (kimchi);

To κιμτσί είναι το εθνικό φαγητό της Κορέας και ένα ιδιαίτερα δημοφιλές συνοδευτικό στο φαγητό. Στην κορεάτικη κουζίνα Κιμτσί (Kimchi) ονομάζονται γενικά τα παραδοσιακά πιάτα λαχανικών τουρσί. Το κιμτσί φτιάχνεται με κινέζικο λάχανο, ενώ συνδυάζεται με άλλα συστατικά για να δημιουργήσει νέα πιάτα.

Το λάχανο επικαλύπτεται φύλλο προς φύλλο με ένα γευστικό πικάντικο μίγμα από καυτερό πιπέρι, σκόρδο, τζίντζερ, κρεμμύδι. Στη συνέχεια μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να μείνει έξω από το ψυγείο για δυο-τρεις μέρες για να ξεκινήσει μια διαδικασία ζύμωσης.